Mohamed Omar intervjuad i ny bok

Europas skamEuropas skam (Natur och Kultur) heter en ny bok av Expojournalisten Lisa Bjurwald. Boken påstås handla om rasism och intolerans, men är i själva verket ett långt försvarstal för Israel och sionismen.

Det talas om att Hamas ”hittat på” att judiska ockupanter i Palestina förgiftat brunnar, trots att detta är ett faktum som rapporterats av flera medier, bl.a. i den israeliska tidningen Haaretz [1]. Och så här beskriver hon Donald Boströms artikel [2] om organstölder:

I en numera ökänd artikel av Donald Boström i Aftonbladet påstods att Israel systematiskt stjäl palestiniernas organ. Texten har spridits världen över och plockas fram när bevis på judarnas blodtörst krävs.

För Lisa är det alltså återigen de stackars judarna som är offer, inte de palestinier som blir dödade och bestulna på sina organ.

Iran kallas en ”förtryckarstat”, utan citattecken, som styrs av en ”förintelseförnekare”. När Israel kallas ”apartheidstat” är däremot citattecknen utsatta.

President Mahmoud Ahmadinejad har anordnat internationella konferenser för förintelseförnekare och gör regelbundna antisemitiska utspel mot staten Israel. Därmed har han befäst sin plats som idol och ledstjärna för extremisterna, som hyllar honom för hans förmåga att stå emot sionisterna.

Hon intervjuar sedan vännen och kollegan Jonathan Leman, som skriver i Expo och sitter i Svenska kommittén mot antisemitism. ”I Iran är antisemitismen statlig doktrin”, säger Leman.

Hur är det med antiarabismen i Israel? Ingenstans i Lisas bok talas om antiarabismen, rasismen mot araber, i Israel. Till skillnad från Iran, där den judiska minoriteten lever i högsta välmåga, pågår ett folkmord på araber i det ockuperade Palestina.

Den som har läst några nummer av de sionistiska tidskrifterna Expo eller Judisk Krönika har hört allt förut. Inga överraskningar således.

Med i boken finns en intervju med mig om hur jag ser på Israel, sionism och islamofobi. Till Lisas få förtjänster hör att hon jämför mig med den begåvade franske komikern Dieudonné. Smickrande.

Recensioner i svensk press

Göteborgs-Posten

Svenska Dagbladet

Expressen

Dagens Nyheter

Aftonbladet

4 reaktion på “Mohamed Omar intervjuad i ny bok

 1. Jag undrar hur det kommer sig att Bjurwald är så projudisk utan hon själv är judinna. Det är verkligen märkligt.

  I alla fall: har du en länk till Haaretz artikel om förgiftade brunnar?

 2. Från DN länken om Lisa Bjurwalds bok:
  ”där nazister och fotbollshuliganer nu i skön förening grundat det våldsamt islamofobiska English Defence League, EDL”

  Bjurwald borde väl snarare skrivit
  ”där sionister och fotbollshuliganer nu i skön förening …”

  Från Wiki ( http://en.wikipedia.org/wiki/English_Defence_League ):
  The Jewish Defense League has held a demonstration in support of the EDL,[114] saying that the two groups will “take a stand against the forces of political Islam”.

  http://www.jta.org/news/article/2011/01/12/2742529/violent-demonstration-opposes-jewish-defense-alliance

 3. Angående det där med organstöld så vill jag minnas att israelisk militär erkänt(för mindre än 1 år sedan) att det har inträffat vid ett flertal tillfällen under 90-talet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>