”Han har varit död sedan länge” – intervju med Lasse Wilhelmson

Lasse Wilhelmson talar på Qudsdagen 2009Sionismkritikern Lasse Wilhelmson, föreläsare, skribent och debattör, svarar på frågor om den påstådda avrättningen av ärkeskurken Usama bin Laden. Wilhelmson har studerat den internationella terrorismen och dess kopplingar till USA och Israel och för några år sedan skrev han artikeln ”Kriget mot terrorismen är en bluff” (27/3 2008)

Wilhelmson föreläser ibland vid Studiegruppen Aguélis sammankomster i Uppsala. Den 14 maj är det dags igen. Då ska han tala om sionismen, upproren i arabvärlden och terrorismen.

MO: Är det sant att amerikanerna har dödat bin Laden?

LW: Han har aldrig varit efterlyst av FBI för 911. Och han har av allt att döma varit död sedan länge. Förmodligen dog han redan i december 2001 av sin njursjukdom. Han har visst dött nio (9) gånger vid det här laget. Kolla den här videon!

Väst med USrael i spetsen använder bin Laden efter hans död, liksom man gjorde när han levde, för att motivera sin politik. Al-Qaida är en CIA-skapelse från början för att bekämpa ryssarna i Afghanistan.

MO: Varför ”dödar” man liket just nu?

LW: Det är svårt att värja sig från tanken att det hänger ihop med de pågående upproren i arabvärlden, det förestående nästa skedet i den ekonomiska krisen och behovet av en ny ”false flag” a la 911.

Jag prenumererar på Svenska Dagbladet. Hela dagens tidning är fullsmockad med artiklar och kartor om Al-Qaida, bin Laden och terrordåd som de påstås ligga bakom. Det här är förberett sedan länge. Det är inget man kastar fram på en dag.

Man behöver ”kriget mot terrorismen” för att få folken i Väst att acceptera dels Storebrorslagarna inom de försvagade nationalstaterna, där folkens inflytande ersätts med övernationella organ, dels de olagliga nykoloniala krigen med sin udd riktad mot islam. Det är ett led i arbetet med den så kallade nya världsordningen.

Man har redan börjat prata om att Al-Qaida ska ”hämnas sin store ledare”. Det här kan vara en förberedelse på en ny ”false flag” i likhet med 911 i World Trade Center 2001, 7/7 i London 2005, eller Bombay 2008, bara för att nämna några av de mest uppenbara och spektakulära fallen.

Det finns till exempel en atombomb på vift. Den kan smälla av nu någonstans i Väst – i värsta fall. I bästa fall är detta spektakel enbart ett led i att få Obama omvald.

MO: Är Al-Qaida en organisation?

LW: Det var länge sedan den hade en fast struktur. Al-Qaida har blivit en idé. Det finns ett myller av sinsemellan relativt oberoende grupper som anammar den idén och kallar sig Al-Qaida. Vissa är falska, andra är äkta. Med äkta menar jag att de är muslimer som verkligen tror på vad de gör. En del gör viktiga insatser mot ockupanter som till exempel i Irak. Det kan också vara några muslimer som tycker bin Laden var häftig. Fanatiska revolutionsromantiker, liknande dem vi hade i Europa tidigare, som Röda armén i Tyskland med flera. De använder Bush slogan ”alla som inte är med oss är emot oss”, vilket även drabbar oskyldiga civila.

Med falska menar jag alla de terrordåd som utförs i Al-Qaidas namn av olika specialförband knutna till de västerländska säkerhetstjänsterna, där Mossad ingår och spelar en central roll. Dessa känner man lättast igen då de oftast syftar till att skapa hat mellan olika befolkningsgrupper eller är riktade mord på vetenskapsmän, samt religiösa och politiska ledare.

MO: Varför tror folk i västvärlden på de officiella förklaringarna om 911 och bin Laden?

LW: Många är helt enkelt för dåligt insatta. De får tillrättalagd och även direkt falsk information från massmedia. De klarar inte heller av tanken på att det kan finnas sådan ondska, att våra egna ledare lurar oss. Vi har ju röstat fram dem. Så det innebär att vi blir medbrottslingar på något sätt. En obehaglig tanke som många inte vill tänka och som ger en skamkänsla. Det är väl ett ganska naturligt, enkelt och mänskligt sätt att reagera på. Men det har väl alltid varit så, att det är de största brottslingarna som kommer undan och de största lögnerna som blir trodda? När det blir för stort, så rasar allting omkring en och man tvingas att ta ställning och riskera bli politiskt inkorrekt och utstött.

Dagens svenska artiklar om bin Laden i urval

Peter Kadhammar: "Den leende mördaren"

Mattias Gardell: "Usama bin Laden var en symbol"

Ledare i Expressen: "Case closed"

Ledare i DN: "Myten är krossad"

Ledare i SvD: "Framgång efter tio långa år"

3 reaktion på “”Han har varit död sedan länge” – intervju med Lasse Wilhelmson

  1. Alltså, ni är Fan grymma. Önskar Lasse Wilhelmson kunde gå upp i TV och föreläsa om just detta.

    Bra gjort Friaordet.nu

  2. En mycket bra sammanfattning av Wilhelmsson.

    Situationen är obehaglig.
    Dollarkursen är på fallrepet, arabrevolutionerna har visat sig ge hårdare politiska linjer mot Israel, ”atombombs-varningarna” som kablades ut i pressen i förra veckan om Bin Ladin skulle råka på att dödas..
    Man bör förstås akta sig för att ropa varg, men man behöver inte vara överdrivet konspiratorisk för att frukta en falskflaggattack av stora mått framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>