Leila Khaled talade i Stockholm

Leila Khaled på en 1 majaffischDen legendariska frihetskämpen Leila Khaled talade idag på 1 maj-manifestationen i Stockholm. Hon sitter i ledningen för Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP).

Organisationen har en vänsterideologi i grunden, men majoriteten av aktivisterna är muslimer. PFLP förespråkar väpnad kamp för att befria Palestina. Den har också haft kamratliga relationer till Islamiska jihad, Hamas och Hizbollah. Tillsammans med Hamas protesterade man nyligen mot att "Förintelsen" skulle läras ut i palestinska skolor.

Den 15 maj 2009 intervjuades en representant för PFLP i Libanon, Anwar Raja, av den iranska tevekanalen Al-Alam. Raja kritiserade föreställningen om "Förintelsen" som han menar används av sionisterna för att gynna sina politiska och ekonomiska intressen.

Första gången jag träffade Leila var i januari 2010 på en konferens i Beirut. Läs mer här

Se Leila tala på Mynttorget här

5 reaktion på “Leila Khaled talade i Stockholm

  1. Jag hoppas och ser fram emot att våra bröder och systrar inom PFLP överger socialismen så snart som möjligt.

  2. Det är svårt att förstå att så många palestinier blev marxister efter Alnakba 1948, eftersom det ju var de judiska marxisterna som gick i spetsen för den etniska rensningen och folkmordspolitiken mot palestinierna för att kunna skapa den judiska staten. Om de palestinska och judiska marxisterna hade enats med andra krafter i en palestinsk variant av ANC hade det varit en annan sak. Men det var döfött eftersom en judisk stat inte är förenlig med palestiniernas intressen. Uppriktigt sagt betvivlar jag att icke-judiska marxister någonsin kommer att förstå att judiska marxister i första hand är judar och endast använder marxismen för sin egen grupps intressen – med enstaka undantag. Jag tar upp dessa frågor i den intervju som ArabNyheter gjorde med mig i höstas och i den efterföljande bilagan som jag skrev senare på min blogg.

    http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/09/09/arabnyheter-intervjuar-lasse-wilhelmson/

  3. Pingback: Islamonazismens och vänsterns allians mot Israels existens – för islamisk terrorism « FRED I MELLANÖSTERN

  4. Tack ska du ha Lasse. Du är så djupt påläst om marxismens symbios med sionismen. Visst så har de sionistiska judarna (förutom Netreuy Karta) utnyttjat marxismen för att lyckas genomföra sin agenda.

  5. När palestinierna talar om väpnad kamp, drar den globala judiska pressen öronen åt sig och börjar skrika ”terrorism” och ”extremism” och (naturligtvis!) ”anti-Zionism”! Men kom ihåg – det har ALDRIG funnits ett land som heter ”Israel” och det gör det inte nu heller! Judarna MUTADE F.N.s medlemmar med FEM MILJARDER DOLLAR för att de skulle rösta för judarna och skapa ”ett hemland” åt dem!
    Nu är det så, att judarna redan HAR ett hemland – U.S.A. och Europa och Canada och Australien och – ja, hela världen!
    Palestinierna har ALL rätt att ta till vapen för ATT TA TILLBAKA SITT LAND FRÅN OCKUPATIONSMAKTEN!
    Men å andra sidan, så tycker jag att svenskarna har rätt ATT bedriva en beväpnad makt för ATT TA TILLBAKA SVERIGE!
    Det är faktiskt SAMMA JUDISKA OCKUPATIONSMAKT här som där!
    Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. – Sveriges Befrielseparti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>