Palestina i fokus

Palestinsk flickaFria ordet är en nättidning som ingår i den världsvida Palestinarörelsen och ett av tidningens huvudmål är att informera om det palestinska folkets kamp för frihet. Denna kamp får, oavsett hur mycket annat som pockar på vår uppmärksamhet, aldrig komma i skymundan. För att göra mig själv till en bättre Palestinavän och en effektivare Palestinaaktivist ska jag bege mig ut på en resa – en intellektuell resa. Jag ska läsa så många böcker jag bara kan och orkar om Palestina, helst på svenska. Palestinas kultur, geografi, historia och religion. Jag ska läsa både nya och gamla böcker och dela med mig av mina intryck och reflektioner till Fria ordets läsare. Det är annars lätt att Palestinafrågan reduceras till slagord. Vi måste skaffa oss ordentliga kunskaper om Palestina och palestinierna, våra vänner, på samma sätt som vi lär oss om Israel och sionisterna, våra fiender. Jag hoppas att ni kommer att göra mig sällskap på resan och att vi alla kommer att lära oss något vi kan ha användning för i den intellektuella jihad för Palestina som Fria ordet vill stå för. Den första boken jag ska läsa är Det nya Palestina: minnen och intryck från en färd genom Bibelns land, skriven av Johan Lindström Saxon, tryckt år 1921. Jag ser fram emot er kritik – både positiv och negativ.

3 reaktion på “Palestina i fokus

  1. Bra skrivet, Mohamed! Alla vi palestinavänner måste lära oss så mycket som möjligt, läsa mycket i ämnet.
    Tips till Dig och andra om en mycket läsvärd bok, numera säkerligen bortglömd av de flesta, är ”Blodet i Beirut” av Åke Ringberg (Carlssons förlag 1987). Ringberg (som gick bort 1998) var inte bara en kunnig och erfaren utrikeskorrespondent (London och Beirut) utan också en oförskräckt granskare av den sionistiska lobbyn. Givetvis blev han smädad som ”gemen antisemit”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>