Det nya mellanöstern – sionismens era är över

Hizollahdemonstration i LibanonEfter att israeliska trupper retirerade från södra Libanon i maj 2000 har Hizbollah, som befrielseorganisation, haft en central roll i kampen mot den sionistiska regimen i det ockuperade Palestina, idag känt som "Israel". Sedan dess har Israel startat två egna krig vilka man förlorade militärt, politiskt och ekonomiskt. Dessutom har Israel fortsatt att provocera den muslimska världen med lönnmord på civila människor både i Palestina och i andra länder. Ett exempel är attacken mot "Ship-to-Gaza"-flottan den 31:a maj ifjol. Israels roll i elfte september dådet och krigen i Irak och Afghanistan har också varit på tapeten. Med pågående revolutioner i arabvärlden blir Israel, och även USA, ofta föremål för debatt. Bara idag konstaterade Vita huset att attacken mot Libyen kommer att fortsätta, nu med "drönare".

Sheikh Sayyed Hassan Nasrallah, Hizbollahs ledare, har gjort sig mycket populär i den muslimska världen. Medan palestinierna trodde på löftena om att de skulle få fred, stred Hizbollah med israelerna och lyckades befria Libanon. De senaste 20 åren har dock visat sig vara en katastrof för palestinierna. Medan libaneserna idag är fria, lever palestinierna under extremt förtryck. Samtidigt har Libanon tagit sig ur imperialismens klor, och besegrat sionismens armé… två gånger om. Muslimer världen över har insett att fred med Israel är en omöjlighet. Det enda alternativet är väpnat motstånd mot den sionistiska regimen och mot dess allierade. Palestinierna har insett detta. Därför röstade de på Hamas i valet i januari 2006.

I början av 33-dagars kriget sommaren 2006 talade Condoleeza Rice (då USA:s utrikesminister) om "the new Middle East" (det nya Mellanöstern). Hon hade rätt, Mellanöstern förändrades. Men istället för att avväpna Hizbollah och upprätta en marionettregering i Libanon, vilket var amerikanernas plan, besegrade Hizbollah Israel och vann muslimernas hjärtan världen över. Denna organisation, och andra befrielseorganisationer, befriar ockuperad mark och ger människor tillbaka sina rättigheter som har varit fråntagna av Israel.

Det nya mellanöstern blev ett faktum när USA valde att sluta lägga veto mot FN-resolutionen 1701, efter en månads krig. Den dyraste investeringen genom tiderna, Israel, blev ett totalt misslyckande. Massakern i Gazaremsan för drygt två år sedan bekräftade det sionistiska misslyckandet återigen, och försvagade också den dubbelmoraliska västvärlden ytterligare. "Demokrati"- och "mänskliga rättigheter"-snacket visade sig vara ett spel för gallerierna. Det passade bra att försvara yttrandefriheten när profeten Muhammed (frid vare med honom) kränktes inför ögonen på 1,5 miljarder muslimer, men apartheidstaten Israel får man inte kritisera, för då är man "antisemit" och därmed brottsling. Tror du att muslimer vill ha den sortens demokrati? Tänk igen.

Al-Qaida har länge utnyttjats av västvärldens ledare för att försvaga muslimska befrieleorganisationer. Al-Qaida är snarare en CIA och Mossad-operation vars syfte är att ge USA och Nato legitimitet att angripa andra länder, i synnerhet muslimska länder. Israel ville exempelvis år 1999 att Bill Clinton (då USA:s president) skulle invadera Irak, men det gick inte. Det var omöjligt att legitimera en invasion då. Gissa vad som krävdes för att ändra den uppfattningen om Irak?

År 1993 detonerade en bil i en av byggnaderna av World Trade Center-komplexet på Manhattan och al-Qaida-operationen var ett faktum. Plötsligt propagerade massmedierna för att "galna muslimer" var på väg att spränga USA i luften och att den enda lösningen på problemet var att angripa "terroristerna" innan USA själv blev angripet. Under våren 1995, efter attentatet mot Oklahoma City, lade massmedierna i USA skulden på "militanta muslimer", trots att inga bevis fanns. Senare greps en amerikan misstänkt för attentatet, och han erkände. Inga muslimer var inblandade. Sex år senare fick USA och hela världen vittna ett vidrigt attentat mot oskyldiga människor i New York, och återigen lades skulden på "militanta muslimer". 19 muslimska män misstänktes för att ha kapat fyra passagerarflygplan, trots att flera av dessa män egentligen var vid liv efter dådet!

Elfteseptemberattentatet genomfördes sannolikt av den amerikanska regeringen (eller delar av regeringen) i syfte att legitimera en krigskampanj i den muslimska världen. USA:s vägran att lämna Irak och Afghanistan bekräftar detta, då USA tydligen inte har något annat att vinna i de länderna än att fortsätta skapa splittring bland muslimer. Den officiella versionen av elfteseptemberdådet (Usama Bin Ladin var hjärnan bakom attacken) är så full av hål att det är en skandal att vissa människor fortfarande tror på den.

Sedan hösten 2001 har situationen förändrats radikalt. USA har inte längre råd att invadera fler länder, och Europa genomgår en farlig och radikal förändring. Sionisterna i Europa har insett att de håller på att förlora kriget mot islam. Därför har de startat en antiislamisk kampanj, kanske också för att starta ett inbördeskrig på hela den europeiska kontinenten. Sionisterna försöker vända turen genom att demonisera muslimerna. I Mellanöstern växer nu kritiken mot extremismens utbredningar i Europa. Araberna lär sig mycket om humanismen när se ser sina grannländer på den europeiska kontinenten införa icke-demokratiska och förtryckande lagar riktade specifikt mot muslimer och araber. Schweiz är det bästa exemplet. Frankrike, som nu förbjuder kvinnor att täcka sina ansikten på allmänna platser, är ett annat.

Ahmadinejad mot sionismenVi har nått en tidpunkt i vår historia då många saker förändras snabbt. Att Iran har blivit ett friare land än de flesta europeiska länder kommer snart att accepteras allt mer, även här i västvärlden. Kritikerna kommer dock att fortsätta hänvisa till det senaste presidentvalet i sommaren 2009 då ett antal iranier greps för våldsamt upplopp. Sanningen är att USA och Israel ligger bakom de våldsamma "protesterna", och att Iran gjorde rätt i att gripa huliganerna som sköt och misshandlade vanliga medborgare. "Protesterna" var en CIA- och Mossad-operation, riktad mot den islamiska republiken i syfte att slå ner islams växande inflytande i den muslimska världen och i övriga världen. Metoden var att skapa splittring, precis som i Irak, Afghanistan, Somalia, Libanon och Palestina. Den verkliga anledningen till varför sionister motsätter sig den islamiska republiken i Iran är landets stöd till motståndsorganisationer som Hizbollah och Hamas. Det är tack vare Iran terroristregimen Israel inte längre kan hota sina grannar. Iran är därför det viktigaste landet för islam och världens muslimer. Iran är, anser jag, islams försvarare. Därför försöker sionisterna stoppa landets framsteg på alla möjliga sätt.

För att ytterligare illustrera västvärldens dubbelmoral är det viktigt att förstå sionisternas konspirationsteorier. Verkligheten är att Iran utsatts för sanktioner (fyra gånger om) för påstådd vilja att skaffa kärnvapen, medan Israel slipper sanktioner trots bevis på att landet sitter på hundratals atombomber. Iran har skrivit på icke-spridningsavtalet, medan Israel fortfarande vägrar. Utöver det är det Israel, inte Iran, som beter sig våldsamt gentemot sina grannar. Att påstå att Iran är farligare än Israel, vilket många västerländska politiker, experter och journalister idag gör, är ren dubbelmoral och baserat på konspirationsteorier. Detta visar hur pass snedvriden den globala politiken faktiskt är – att den sionistiska regimen får immunitet mot rättsliga påföljder medan ett muslimskt land bojkottas och sanktioneras för att den insisterar på att få stå på rätt sida.

De som idag bombar diktatorn Ghaddafi gav honom tidigare pengar, vapen och massvist med stöd när det libyska folket inte hade någon talan. Idag bombar de honom för att de vill vinna tillbaka lite förtroende… efter katastroferna i Palestina, Afghanistan och Irak. Samtidigt går det rykten om att libyska rebeller misshandlar och avrättar Ghaddafis soldater, vilket också är ett brott mot mänskligheten. Men eftersom rebellerna nu "representerar folket" fortsätter västmakterna att förbise brotten. Samma var det med den forne irakiske diktatorn Saddam Hussein. Han var också en av USA:s allierade i början. Men väl när rätt tid kom satte man en dolk rakt i ryggen på honom. Och mördade över en miljon irakier.

Demonstration för Al-Quds i LondonSamma extremister som avsatte Saddam Hussein gav honom pengar och vapen för att kriga mot Iran. Kriget som ägde rum mellan 1980-88 kostade två miljoner soldater livet, som annars hade kunnat användas i ett rättfärdigat krig mot den sionistiska regimen. Konsten att låta muslimer döda varandra är sionisternas metod att överleva. Men tiden rinner ut. Idag dödas muslimska demonstranter av pro-israeliska och pro-amerikanska regimer överallt i arabvärlden. Dessa demonstranter kommer att fortsätta slåss till den dagen då de är verkligen fria – fria från sionismens våld. Egyptierna demonstrerar ju fortfarande för frihet, trots att Hosni Mubarak lämnade ifrån sig makten för mer än två månader sedan. Dessa människor har en heder och ära som ingen kan ta ifrån dem. Det är just därför den muslimska världen är den mest frihetsälskande i hela världen. Friheten kommer inte från ideal skapade av människor, utan från en gudomlig tro. En tro på att självständighet och heder aldrig får ifrågasättas. Och att rätten till Palestina inte får överges. Därför kommer varje strid sluta vid Klippmoskén i Jerusalem (al-Quds).

2 reaktion på “Det nya mellanöstern – sionismens era är över

  1. Bra artikel. Men jag tycker att man också ska kunna erkänna brister i Iran, utan att automatiskt hamna på samma sida som den gröna rörelsen, som är mot den islamiska republiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>