Kommentarer till Kristoffer Hell: Världens farligaste land http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/ ordet är fritt! Tue, 16 Aug 2011 10:25:27 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Av: Josefina Bergfast http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-344 Josefina Bergfast Thu, 28 Apr 2011 20:54:04 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-344 Uno Svensson, Mitt förra inlägg förklarade alltså inte tydligare vilka tankegångar, eller funderingar jag ville förmedla? Nå, jag försöker igen (därför att inlägget och beskrivningarna som Hell förmedlade, var intressanta perspektiv). Alltså: 1. OM Israel beskrivs som ”en galen hund”, (som vill morra och ”skrämma”, alternativt hota, för att få sin vilja fram), hur skall då omvärlden, (som har ”begåvats” med ”detta ”världens farligaste land”, inklusive kanske ”världens farligaste folk” (”galna hundar”?), förhålla sig? 2. Skall omvärlden själv också försöka bli ”en galen hund” och skälla tillbaka? (Och hur mycket ”mindre” hundgalet-aktigt” är i så fall det?) 3. Hur kan alltså världen, (t ex EU och arabvärlden), förhålla sig till denna (enligt beskrivningen ”galna hunden Israel”), med all deras vapenmakt, all deras politiska och ekonomiska makt, samt all sionistisk massmediala makt? 4. Alltså; vad är ett klokt, förståndigt och sansat, och därmed egentligen ”överlägset” förhållningssätt (i förhållande till ”den galna hundens nonchalanta, hotfulla, morrande och arroganta förhållningssätt)? (Kanske det ”självuppoffrande sättet”, för att därmed ”förhindra att världen dras in i krig”, och därmed vara de ”ärevördiga räddarna av världsfreden”?) 5. Hur kan alltså omvärlden undvika att själva bli (lika) ”galna hundaktiga”? Uno Svensson,
Mitt förra inlägg förklarade alltså inte tydligare vilka tankegångar, eller funderingar jag ville förmedla?
Nå, jag försöker igen (därför att inlägget och beskrivningarna som Hell förmedlade, var intressanta perspektiv).
Alltså:
1. OM Israel beskrivs som ”en galen hund”, (som vill morra och ”skrämma”, alternativt hota, för att få sin vilja fram), hur skall då omvärlden, (som har ”begåvats” med ”detta ”världens farligaste land”, inklusive kanske ”världens farligaste folk” (”galna hundar”?), förhålla sig?
2. Skall omvärlden själv också försöka bli ”en galen hund” och skälla tillbaka? (Och hur mycket ”mindre” hundgalet-aktigt” är i så fall det?)
3. Hur kan alltså världen, (t ex EU och arabvärlden), förhålla sig till denna (enligt beskrivningen ”galna hunden Israel”), med all deras vapenmakt, all deras politiska och ekonomiska makt, samt all sionistisk massmediala makt?
4. Alltså; vad är ett klokt, förståndigt och sansat, och därmed egentligen ”överlägset” förhållningssätt (i förhållande till ”den galna hundens nonchalanta, hotfulla, morrande och arroganta förhållningssätt)? (Kanske det ”självuppoffrande sättet”, för att därmed ”förhindra att världen dras in i krig”, och därmed vara de ”ärevördiga räddarna av världsfreden”?)
5. Hur kan alltså omvärlden undvika att själva bli (lika) ”galna hundaktiga”?

]]>
Av: Uno Svensson http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-334 Uno Svensson Thu, 28 Apr 2011 12:35:33 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-334 Josefina Jag tror att jag talar för de flesta när jag säger att det är helt omöjligt att förstå vad du menar ibland. Din text är totalt osammanhängande, spretig,lång och fylld av undantag. Strukturera upp det lite bättre, så att dina medmänniskor faktiskt kan svara på dina kommentarer. Josefina

Jag tror att jag talar för de flesta när jag säger att det är helt omöjligt att förstå vad du menar ibland. Din text är totalt osammanhängande, spretig,lång och fylld av undantag. Strukturera upp det lite bättre, så att dina medmänniskor faktiskt kan svara på dina kommentarer.

]]>
Av: Josefina Bergfast http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-330 Josefina Bergfast Thu, 28 Apr 2011 10:41:11 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-330 Jaha, det var en intressant, välskriven och klarläggande text. Tack så mycket för redogörelsen. Men, om nu ”världen” har ”begåvats” med en sådan här situation, (”galna hundar” som vill styra, dominera, leda och bestämma, genom att ”morra” skrämma och hota, och, ja, kanske då ”hugga ihjäl” alla som inte underdånigt sänker sina huvuden inför ”morrningarna” och ”hoten”, och kanske även dem som ”underordnar” sig, också, av bara farten så att säga…?), hur skall den då förhålla sig? Frågan blir hur den förhoppningsvis klokare, och mindre ”hundaktiga” omvärlden då skall kunna bete sig, för att själva inte bli ”lika hundaktig”? Om man tror att man kan ”tala en galen hund tillrätta”, eller ”tämja den” genom att tala vänligt till den, så är det kanske ett lönlöst företag? Å andra sidan, så verkar det heller inte tjäna någonting till om ”omvärlden” försöker att faktiskt ”bli lika galen”, och vilja ”höja sina huvuden” och ”kämpa emot”, därför att det oundvikligen endast leder till fullständig kollaps och många, många människors död? (Kanske är det som ”de galna hundarna” verkligen vill?) Så hur skall ”omvärlden” bevisa sig vara ”bättre” och ”mindre galen”, för att därmed verkligen kunna ”vinna” över, och besegra ”galenskapen”? Att kanske helt enkelt ”underdånigt”, och ”ödmjukt”, och ”självuppoffrande”, faktiskt ”låta sig dödas” (som Jesus?), och därmed ”rädda världen”? OM man tror att något annat ”förhållningssätt”, eller någon annan ”väg” är framkomlig, så bedrar man sig kanske, och blir endast själv ”en galen hund” på den ”kuppen”…..? Jaha, det var en intressant, välskriven och klarläggande text. Tack så mycket för redogörelsen.
Men, om nu ”världen” har ”begåvats” med en sådan här situation, (”galna hundar” som vill styra, dominera, leda och bestämma, genom att ”morra” skrämma och hota, och, ja, kanske då ”hugga ihjäl” alla som inte underdånigt sänker sina huvuden inför ”morrningarna” och ”hoten”, och kanske även dem som ”underordnar” sig, också, av bara farten så att säga…?), hur skall den då förhålla sig?
Frågan blir hur den förhoppningsvis klokare, och mindre ”hundaktiga” omvärlden då skall kunna bete sig, för att själva inte bli ”lika hundaktig”?
Om man tror att man kan ”tala en galen hund tillrätta”, eller ”tämja den” genom att tala vänligt till den, så är det kanske ett lönlöst företag?
Å andra sidan, så verkar det heller inte tjäna någonting till om ”omvärlden” försöker att faktiskt ”bli lika galen”, och vilja ”höja sina huvuden” och ”kämpa emot”, därför att det oundvikligen endast leder till fullständig kollaps och många, många människors död? (Kanske är det som ”de galna hundarna” verkligen vill?)
Så hur skall ”omvärlden” bevisa sig vara ”bättre” och ”mindre galen”, för att därmed verkligen kunna ”vinna” över, och besegra ”galenskapen”?
Att kanske helt enkelt ”underdånigt”, och ”ödmjukt”, och ”självuppoffrande”, faktiskt ”låta sig dödas” (som Jesus?), och därmed ”rädda världen”?
OM man tror att något annat ”förhållningssätt”, eller någon annan ”väg” är framkomlig, så bedrar man sig kanske, och blir endast själv ”en galen hund” på den ”kuppen”…..?

]]>
Av: Omar K N http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-265 Omar K N Thu, 21 Apr 2011 03:47:38 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-265 Bra introduktionsartikel. Fotnot 5 länk defekt = sidan togs bort, Men professorns sionistiska skryt finns kvar här: http://www.sweetliberty.org/issues/israel/destroycaps.html Citat - kontentan - : "Kontentan av problemen mellanöstern levt med sedan 1948 är att en politisk rörelse med namnet zionism har skapat ett land, Israel, för ett folk som inte finns och en religion de själva inte utövar. Ett annat sätt att beskriva problemet är att Zionismen är en politisk rörelse utan vare sig nationell eller etnisk förankring som kidnappat en religion (Judendomen) och ett land (Palestina) för egna politiska syften." / okn Bra introduktionsartikel.

Fotnot 5 länk defekt = sidan togs bort,
Men professorns sionistiska skryt finns kvar här:
http://www.sweetliberty.org/issues/israel/destroycaps.html

Citat – kontentan – :

”Kontentan av problemen mellanöstern levt med sedan 1948 är att en politisk rörelse med namnet zionism har skapat ett land, Israel, för ett folk som inte finns och en religion de själva inte utövar.
Ett annat sätt att beskriva problemet är att Zionismen är en politisk rörelse utan vare sig nationell eller etnisk förankring som kidnappat en religion (Judendomen) och ett land (Palestina) för egna politiska syften.”

/ okn

]]>
Av: Ali Johansson http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-259 Ali Johansson Wed, 20 Apr 2011 20:05:56 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-259 En super super super bra artikel! En super super super bra artikel!

]]>
Av: Karl http://friaordet.nu/sv/2011/04/20/kristoffer-hell-varldens-farligaste-land-2/#comment-256 Karl Wed, 20 Apr 2011 16:12:53 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1760#comment-256 Riktigt, riktigt bra artikel av K. Hell (som vanligt). Heder åt Fria Ordet som publicerar detta också. Tack! /Karl Riktigt, riktigt bra artikel av K. Hell (som vanligt).
Heder åt Fria Ordet som publicerar detta också.

Tack!

/Karl

]]>