Willy Silberstein undviker sakfrågorna

Willy SilbersteinSvenska kommittén mot antisemitism (SKMA) är upprörda över att Islamiska förbundet bjudit den egyptiske föreläsaren Salah Sultan till Stockholm. Sultan har nämligen i andra sammanhang yppat misshagliga saker om aspekter av judendomen och sionismen, aspekter som kommittén helst önskar förblir okända.

Kommitténs ordförande, sionisten Willy Silberstein, uppmanar på debattsajten Newsmill den 10/4 Islamiska förbundets ordförande Omar Mustafa att ta avstånd från Sultans uttalanden. I en efterföljande radiodebatt kryper förstås Omar till korset.

Omar borde enligt min mening, i stället för att ta avstånd, leda in debatten på själva sakfrågorna, till exempel judiska extremisters inflytande över bankerna och medierna. Det finns gott om belägg för dessa s.k. "konspirationsteorier". Han kunde också ha tagit upp Salah Sultans påståenden om ”judiska ritualmord”. Är de helt tagna ur luften?

Inte enligt den italienske juden dr Ariel Toaff, son till rabbinen av Rom och professor vid det judiska universitetet i Bar Ilan i närheten av Tel Aviv. Han har gjort sig ett namn som historiker genom sina studier av den medeltida judenheten. Medan han arbetade med verket Love, Work, and Death. Jewish Life in Medieval Umbria upptäckte han att vissa ashkenaziska samfund i norra Italien utövade människooffer. De rövade bort kristna barn, korsfäste dem och använde deras blod i magiska ritualer.

Det borde egentligen inte vara värre att prata om det än om att våra förfäder enligt krönikören Adam av Bremen offrade människor vid templet i Gamla Uppsala. Men av någon anledning är alla ”mörka kapitel” i judarnas historia tabubelagda.

Läs:

Israel Shamir: "The Blody Passovers of Dr Toaff"

4 reaktion på “Willy Silberstein undviker sakfrågorna

  1. Varför gör herr Omar Mustafa på detta sättet? Varför tar han inte debatten, och utan fördömanden, och med öppna sinnen öppnar upp en diskussion om det som Salah Sultan skulle ha sagt.

    I alla andra sammanhang och sfärer skulle varje normalt sinnad människa faktiskt be att få uppläst vad det är man ska ta avstånd och svära sig fri ifrån. Det vore ju faktiskt intressant för alla betraktare om en sån diskussion uppstod och om det i så fall kom fram vad det var som Salah Sultan hade ljugit och förtalat judarna genom.

  2. Man undersökte om vad Salah Sultan hade sagt var sant eller falskt. SKMA:s tolkningsföreträde togs för givet.

  3. Det sista sionisterna vill höra är att de är extremister, men det är precis vad de är. De vänder hela tiden på begreppen. De anklagar araber och muslimer för är vad de själva är och de har ljugit på ett patologiskt sett om Israel Palestina konflikten genom åren. T ex vill de inte höra om den massiva etniska rensningen som skedde 1948 och att etnisk rensing fortsätter idag. Hör man en sionist beklaga sig över terrorism, t ex, så vet man att det är sionister som är de största terroristerna. De har ockuperat Palestina sedan 1948 och 1967, och terroriserar den palestinska befolkningen dagligen genom att förstöra deras hem och stjäla ytterligare landområden. Detta försvarar sionistiska extremister och mörkare av terror och brott mot mänskligheten, som t ex Willy Silberstein, Gunnar Hökmark, Leo Lagercrantz, Nathan Schachar och Liza Abramowicz. Deras bästa argument är att det är antisemiter som kritiserar dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>