Kommentarer till Revisionismen gör framsteg i arabvärlden – intervju med Ibrahim Alloush http://friaordet.nu/sv/2011/04/18/revisionismen-gor-framsteg-i-arabvarlden-intervju-med-ibrahim-alloush/ ordet är fritt! Tue, 16 Aug 2011 10:25:27 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Av: Nino http://friaordet.nu/sv/2011/04/18/revisionismen-gor-framsteg-i-arabvarlden-intervju-med-ibrahim-alloush/#comment-236 Nino Tue, 19 Apr 2011 10:28:27 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1682#comment-236 Jag tror nog. att Josefinas poäng inte faller med huruvida förintelsen har inträffat eller inte. Vad den ( enligt min tolkning, i alla fall ) handlar om vikten i att undvika dubbelmoralen i att upprepa sin fiendes retorik om man nu vill bekämpa honom. Som jag tidigare skrev gör man enbart sitt eget folk en björntjänst. Jag gillade i alla fall vad jag läste. Jag tror nog. att Josefinas poäng inte faller med huruvida förintelsen har inträffat eller inte.
Vad den ( enligt min tolkning, i alla fall ) handlar om vikten i att undvika dubbelmoralen i att upprepa sin fiendes retorik om man nu vill bekämpa honom. Som jag tidigare skrev gör
man enbart sitt eget folk en björntjänst.
Jag gillade i alla fall vad jag läste.

]]>
Av: Ali Saleh http://friaordet.nu/sv/2011/04/18/revisionismen-gor-framsteg-i-arabvarlden-intervju-med-ibrahim-alloush/#comment-234 Ali Saleh Tue, 19 Apr 2011 09:42:54 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1682#comment-234 Berfats slutledning faller på det att den s.k. "Förintelsen" inte är sann. Att använda en lögn är inte likvärdigt med att använda sanningen. Så småningom kommer denna myt att falla och då kommer de palestinavänner att ångra sig som sjung med i kören. Det finns inget fanatiskt med revisionism, revisionism är vetenskap. De Förintelsetroende är däremot fanatiker, som tvärt emot vetenskap och förnuft, tvingar oss att tro på bisarra sagor. Berfats slutledning faller på det att den s.k. ”Förintelsen” inte är sann. Att använda en lögn är inte likvärdigt med att använda sanningen.

Så småningom kommer denna myt att falla och då kommer de palestinavänner att ångra sig som sjung med i kören.

Det finns inget fanatiskt med revisionism, revisionism är vetenskap.

De Förintelsetroende är däremot fanatiker, som tvärt emot vetenskap och förnuft, tvingar oss att tro på bisarra sagor.

]]>
Av: Nino http://friaordet.nu/sv/2011/04/18/revisionismen-gor-framsteg-i-arabvarlden-intervju-med-ibrahim-alloush/#comment-233 Nino Tue, 19 Apr 2011 09:01:52 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1682#comment-233 Klockren analys av Josefina Bergfast. Det stöder endast fienden att göra sig till hans spegelbild. På så sätt göds fanatikerna inom bägge läger och det egna folket, om vilka man säger värna, blir de egentliga förlorarna. Förintelseförnekande tjänar inte den palestinska saken, och det borde ha den högsta prioriteten. Klockren analys av Josefina Bergfast.
Det stöder endast fienden att göra sig till hans spegelbild.
På så sätt göds fanatikerna inom bägge läger och det egna folket, om vilka
man säger värna, blir de egentliga förlorarna.
Förintelseförnekande tjänar inte den palestinska saken, och det borde ha den högsta prioriteten.

]]>
Av: Josefina Bergfast http://friaordet.nu/sv/2011/04/18/revisionismen-gor-framsteg-i-arabvarlden-intervju-med-ibrahim-alloush/#comment-232 Josefina Bergfast Mon, 18 Apr 2011 22:20:24 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=1682#comment-232 Det var en intressant intervju. Tack för den. Men, det slår mig att man argumenterar för att bekämpa ”förintelsetron”, med argument som säger att det är förkastligt hur ”sionisterna använder sig av förintelseläran och förintelsetron ” endast för sina politiska utpressningssyften och för att kunna genomdriva sina politiska viljor, utan motstånd…. Men, samtidigt verkar det ju som en del av argumenten som framförs i intervjun, på alldeles liknande, förkastliga, sätt, också vill ”använda sig av förintelseförnekelsen”, just som ett verktyg i sin politiska kamp?.... Man skulle ju kunna hävda att det i praktiken innebär att man förkastar ett beteende, som man själv sedan vill tillämpa? Om motivet till att man blir så angelägen att avslöja ”den tragiska händelsen”, är att man i sin tur vill kunna bevisa någon felaktighet, endast för att det i praktiken skulle kunna främja den egna ”politiska kampen”, så blir det ju samma förkastliga ”medel och verktygsskapande” av ”den tragiska händelsen”?... Då är man ju kanske inte bättre (moraliskt), än dem man vill anklaga för ett ”orättfärdigt utnyttjande, endast i utpressningssyfte”, av ”den tragiska händelsen”, och som endast vill använda sig av den, just som ett ”verktyg och slagträ”, för de egna politiska önskningarna och målen, osv.? Att ha undringar och funderingar kring historiska skeenden och händelseutvecklingar genom tiderna, inklusive andra världskrigets händelseutveckling, kan man ju alltid ha och göra ändå. Men om man vill använda sig av denna forskning, i sin tur, som en ”politisk pjäs”, att lyfta fram den, med ett särskilt syfte, att som ”ett verktyg”, ”ett slagträ” i sin eventuella politiska kamp, (för att kanske övertyga världen om ” hur onda sionisternas är”?), så blir man själv kanske ”lika ond”..?…. Det var en intressant intervju. Tack för den.

Men, det slår mig att man argumenterar för att bekämpa ”förintelsetron”, med argument som säger att det är förkastligt hur ”sionisterna använder sig av förintelseläran och förintelsetron ” endast för sina politiska utpressningssyften och för att kunna genomdriva sina politiska viljor, utan motstånd….

Men, samtidigt verkar det ju som en del av argumenten som framförs i intervjun, på alldeles liknande, förkastliga, sätt, också vill ”använda sig av förintelseförnekelsen”, just som ett verktyg i sin politiska kamp?….

Man skulle ju kunna hävda att det i praktiken innebär att man förkastar ett beteende, som man själv sedan vill tillämpa?

Om motivet till att man blir så angelägen att avslöja ”den tragiska händelsen”, är att man i sin tur vill kunna bevisa någon felaktighet, endast för att det i praktiken skulle kunna främja den egna ”politiska kampen”, så blir det ju samma förkastliga ”medel och verktygsskapande” av ”den tragiska händelsen”?…

Då är man ju kanske inte bättre (moraliskt), än dem man vill anklaga för ett ”orättfärdigt utnyttjande, endast i utpressningssyfte”, av ”den tragiska händelsen”, och som endast vill använda sig av den, just som ett ”verktyg och slagträ”, för de egna politiska önskningarna och målen, osv.?

Att ha undringar och funderingar kring historiska skeenden och händelseutvecklingar genom tiderna, inklusive andra världskrigets händelseutveckling, kan man ju alltid ha och göra ändå.

Men om man vill använda sig av denna forskning, i sin tur, som en ”politisk pjäs”, att lyfta fram den, med ett särskilt syfte, att som ”ett verktyg”, ”ett slagträ” i sin eventuella politiska kamp, (för att kanske övertyga världen om ” hur onda sionisternas är”?), så blir man själv kanske ”lika ond”..?….

]]>