Sionism och wahhabism leder oundvikligen till våld

Wahhabikungen Abdullah och sionisten BushÄven om svenska medier sällan nämner kopplingen mellan terrorism och wahhabism vet alla med någorlunda kunskap i ämnet att alla så kallade ”islamistiska terrorister” i själva verket är wahhabiter. [1] Vad som gör dem till islamister är för mig en gåta. Men det får vara ämnet för en annan artikel.

Wahhabisekten grundades på 1700-talen av Muhammad ibn Abd al-Wahhab från provinsen Najd i nuvarande Saudiarabien. Sunnitiska teologer har alltsedan dess uppkomst betraktad sekten som heretisk, det vill säga icke-ortodox. Numera kallar de sig själva ”salafiter” eftersom de gör anspråk på att följa as-salaf eller ”föregångarna”, det vill säga de tidiga muslimerna. Ingen utanför sekten godtar dock detta anspråk.

Varje gång ett terrordåd sker är många wahhabiter snabbt ute med ett fördömande. [2] Men går det att vara ”salafi” och samtidigt ta avstånd från terrorism? Visst är det möjligt, men frågan är om det är en konsekvent hållning.

En minst lika intressant fråga är om man kan vara både sionist och antiterrorist. Kan man vara mot folkmord och landsfördrivning i Palestina och samtidigt omfamna sionismen? Många sionistiska så kallade ”palestinavänner” ser ingen motsägelse i detta. De fördömer Israels många övergrepp samtidigt som de aldrig ifrågasätter, eller ens diskuterar, Israels legitimitet. Enligt mig är de inte konsekventa. De bedrar sig själva och vilseför andra. De må vara mot förtryck och folkmord, men den ideologi som de stöttar (sionismen) förutsätter ju terror, massmord, och landsfördrivning. Hur skulle man annars befolka ett redan bebott land? Det sionistiska projektet är inte möjligt utan att döda och fördriva palestinier.

Låt oss nu återkomma till kopplingen mellan wahhabism och terrorism. På samma sätt som det sionistiska projektet oundvikligen leder till folkmord och fördrivning av Palestinas ursprungsbefolkning vill jag hävda att wahhabismen likaså oundvikligen leder till terrorism, och i synnerhet av det slag som riktas mot andra muslimer. Detta eftersom:

  1. Wahhabiter (så kallade ”salafiter”) hävdar att alla muslimer som gör tawassul (vädjar om de döda helgonens förbedjan) begår shirk (avgudadyrkan).
  2. Icke-wahhabiter (exempelvis shiiter och sunniter/sufister) begår shirk eftersom de utövar tawassul.
  3. Alla muslimer som begår shirk har avfallit från religionen.
  4. De som avfaller från religionen måste dödas.

Med en sådan trosuppfattning är det bara en fråga om tid innan en wahhabit får för sig spränga en helgongrav i luften och döda ”avfälliga” muslimer. Empirisk erfarenhet har också visat att överallt där wahhabismen vinner terräng och blir stark sprids sekterism, inskränkthet, anarkism, och terrorism.  

Både sionism och wahhabism leder alltså oundvikligen till terrorism. Därför måste den konsekvente antiterroristen vara både antisionist och antiwahhabit.

Sanningen i det franska uttrycket les extremes se touchent, det vill säga ”ytterligheterna beröra varandra”, blir uppenbar när man studerar likheterna mellan de båda fariseiska ideologierna sionism och wahhabism.

[1] Låt oss ta det kallblodiga mordet på människorättsaktivisten Vittorio Arrigoni som exempel. Alla medier i den muslimska världen, samt flertalet västerländska tidningar, nämner att ”salafiter” ligger bakom detta illdåd. BBC skriver exempelvis i sin rapportering:”The Salafists had threatened to execute Mr Arrigoni…” http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-13088630

Ingen av följande svenska tidningsartiklar, som skriver om denna fruktansvärda händelse, nämner ”salafismen”:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4457065

http://www.expressen.se/nyheter/1.2403315/kidnappad-italienare-hittad-dod-i-gaza

http://www.dn.se/nyheter/varlden/italienare-kidnappad-i-gaza

Den enda artikeln som faktiskt gör det finns att läsa här: http://www.dn.se/nyheter/varlden/kidnappad-italienare-hittad-dod

Och nu (16 april) även: http://www.aftonbladet.se/kultur/article12890835.ab

[2] Vad gäller Vittorio Arrigoni-fallet har flera ”salafi” ledare tagit avstånd från detta fruktansvärda mord. Se: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=378949

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>