Vapen ämnade för syriska upplopp beslagtagna i Libanon

VapenDen iranska nättidningen PressTV.com rapporterade i torsdags att två fordon lastade med vapen stoppades av den libanesiska säkerhetstjänsten ISF vid gränsen till Syrien. Två personer greps. I onsdags avslöjades att åtminstone en västallierad politiker i Libanon (parlamentarikern Jamal Jarrah) var delaktig i tillförseln av vapen till terroristceller i Syrien, med syftet att störta regimen i Damaskus.
 
De tre männen som greps av syriska säkerhetsagenter erkände konspirationen på syrisk TV, varpå libanesiska myndigheter reagerade. Syrien kräver nu att libanesiska myndigheter fortsätter att ta ansvar för att sätta stopp för våldet som skördat hundratals människoliv på andra sidan gränsen. Avslöjandet har lett till svidande kritik från de pro-syriska partierna i Libanon, däribland Hizbollah. 

De västallierade partierna i Libanon har i flera år sökt att störta den syriske presidenten. Kort efter mordet på Rafik al-Hariri i februari 2005 fick dessa partier ekonomiskt och socialt stöd av supermakter i västvärlden samt av Saudiarabien i syfte att sabotera relationerna mellan Libanon och Syrien. Efter parlamentsvalet i juni 2009 har relationerna mellan de två länderna dock förbättrats. Men de senaste händelserna riskerar att frysa ner relationerna igen.
 
 

6 reaktion på “Vapen ämnade för syriska upplopp beslagtagna i Libanon

  1. Käre Al-Breft, har din kärlek till Syriens tyrann gjort dig så blind att du inte kan se att även det syriska folket törstar frihet och demokrati? Är du rädd att en demokratisering av Syrien skulle innebära ett mindre stöd till Hizbollah?

    Det är inte jag, det syriska folket brinner för sina palestinska bröders lidanden och även med en demokratisk vald ledning så skulle Syrien fortsätta de ockuperades makt mot sina förtryckare. Men stöd inte tyrannen och despoten Al-Assad. Hade han varit en man av sina ord hade Syrien för länge sedan förändrat läget i Palestina till det bättre, redan under hans gode fars tid.

    Men så har inte hänt, istället har läget för palestinierna aldrig varit värre än vad det är denna tid. palestiniernas hus rivs ner med schaktmaskiner och ockupationsmakten fortsätter att utvidga sitt olagliga territorium med sin statsterrorism. På detta har Al-Assad inte haft någon påverkan.

    Må Allah ge folket kraft och mod att resa sig!

  2. Mitt namn är blott ett världsligt ting, och skall inte vanäras av alla de gudslösa som bär detta namn. En tyrann är en tyrann är en tyrann, vad än hans namn må vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>