Extremistiska SDL etablerat i Sverige

Medlem av EDLVi kan idag läsa om att English Defence League (EDL) utvecklat en filial i Sverige, (SDL). Bägge organisationerna står först och främst för hat mot islam och muslimer. [1] Den 21 maj kommer en antimuslimsk demonstration att äga rum i Göteborg, som från början planerades av både ND och SDL. Alan Lake, grundaren till EDL, har uttalat sig i norsk tv och sagt att han är beredd att avrätta så kallade "islamister". [2] Något som är än mer intressant är att Lake påstår sig vara god vän med en av de högsta hönsen i sverigedemokraterna, nämligen sionisten Kent Ekeroth. Denna relation har varit på tapeten tidigare. Den 21 oktober skrev Ekeroth på sin blogg att Aftonbladet ljuger om Lake. "De påstår att den talare vi bjöd in till vårt seminarium, Alan Lake, är 'högerextrem'. Det stämmer överhuvudtaget inte. Det är taget helt ur luften." [3]

Under oktober 2009 var Lake högst inblandad i EDL och jag har svårt att tänka mig att Lake åsikter på blott 18 månader skiftat färg så drastiskt. Av Ekeroth beskrivs han som en demokratiälskare, men nu är han alltså villig att avrätta människor för att han inte tycker om deras åsikter. Man kan fråga sig, vad är anledningen till att tidningsrubrikrna uteblir. Föreställ er att Alan Lake hade talat om att avrätta judar för deras sionistiska åsikter. Och att en svensk filial av samma organisation hade varit med och planerat ett möte i Sveriges näst största stad – en antijudisk demonstration. Hur hade det sett ut då?

Uttalandet är fullkomligt absurt, men läxan vi bör lära är att muslimer måste få sina röster hörda. Man kan inte låta sig företrädas av rasistiska organisationer som Expo. Man kan inte heller låta sionister som Per Gudmundsson på Svenskan föra ens talan. Muslimer måste själva stå upp mot detta övertramp. De måste kunna tala direkt till andra svenskar. Denna historia får mig att undra, var är alla demokratins korsriddare? Varför angrips inte EDL, SDL och Lake på bred front? 

Ska vi behöva vänta till den 21 maj?


[1]http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12866601.ab

[2] http://www.tv2.no/play/nyheter/utenriks?progId=509303

[3]http://kentekeroth.se/2009/10/21/aftonbladet-ljuger-alan-lake-som-vill-skydda-vara-friheter/

15 reaktion på “Extremistiska SDL etablerat i Sverige

  1. Tidningsrubrikerna kommer. När motdemonstrationer utan tillstånd hålls så kommer det skrivas massor av tidningsrubriker om just detta.

  2. Äntligen en organisation som står upp mot ”creeping sharia” och den 1400 år gamla ideologin som vissa envisas med att kalla religion.

  3. Om SDL drar till sig ungefär samma typ av folk som EDL så är det nog bara en fråga om tid innan organisationen mer blir en grupp för inbördes beundran och dräggiga ölfester. Problemet med kraftig politisk radikalism i kombination med ett liberalt leverne i övrigt är att energin fokuseras väldigt kortsiktigt. Man blir ganska snabbt demoraliserad och i avsaknad av en religion eller enhetlig ideologi som stärker ens karaktär, självförtroende och trygghetskänsla i denna världen så kommer man förr eller senare att bara förfalla.

    Rörelser växer och blir stora, och det kan hålla i sig i flera år, men eftersom det sen inte händer något nytt och organisationen slutar växa och utvecklas samt medlemmarna växer upp och inser att man inte utvecklas på det sociala planet av att vara med så börjar det sen gå utför. Vi har sett sånt här förut och vi kommer att se det igen, men Guds ideologi är starkare än ett hat som grundar sig på okunskap är alla gånger om.

    Lennart:

    Om islam är något så hemskt och otrevligt varför är muslimska länder generellt mer stabila på samhällsfronten gällande våldsbrottslighet och familjesituation. Om vi bortser ifrån fattigdomen och brister i byråkratin så är folk generellt sett i religiösa samhällen lyckligare och har ändå en stor grad av stabilitet. Kvinnor respekteras, barnen växer upp i ordnade kärleksfulla och stabila familjer, våldtäkter, offentlig fylla, nöjesskilmässor, infantilt promiskuöst beteende på TV och i offentliga rummet etc etc etc är sällsynt om inte något helt främmande.

    Islam har historiskt sett vunnit mark av en anledning. Nationalister som gärna snackar en massa om ”den starkes rätt” och sånt borde i sånt fall ganska snabbt inse islams styrka och jämfört med vad andra ideologier har lyckats frambringa på 20 år som t ex nationalsocialismen, eller runt 100 år som kommunismen så har islam vunnit människors hjärtan under 1400 år och fortsätter att växa. Islam täcker individuella behov såsom andlighet, stabilitet, kärlek men också samhällets behov i form av tydliga normer och beskydd av heder, liv, integritet och egendom.

  4. Salim Hamza

    Jag delar din uppfattning kring organisationernas långvarighet. Politisk aktivism måste ha en stabil intellektuell grund för att kunna fortskrida och detta är något som EDL och SDL totalt saknar. Precis som du säger, så har vi sett dessa exempel tidigare. Extremistiska VAM och mer accepterade Ny Demokrati har bägge försvunnit, just tack vare för många medlemmar med klent förstånd. Tyvärr tror jag att EDL och SDL kan hålla sig kvar lite längre. Medlemmar kan försvinna, men dessa organisationer lever främst på entusiastiska ungdomar och omsättningen på dessa. En ut – en annan in. Islamhetsen är större än någonsin och det finns inga tecken på att den kommer att lugnas. Men något stort genomslag, kommer SDL självklart inte att få. Rättare sagt, jag hoppas inte att SDL kommer att få något större genomslag.

    Lennart är inte värd att kommentera. Detta är ett forum för debatt och diskussion. Lennarts kommentar är bara ignorant rappakalja.

  5. ”Rasistiska organisationer som Expo”? Rasistisk? Totalt oseriöst. Vill ni bli tagna på allvar så måste ni hålla er till sanningen. Expo är en av mycket få organisationer som jobbar aktivt MOT rasism och organiserad intolerans.

    • Kristina: Jag har mig veterligen aldrig sett Expo skriva om rasismen i Israel. Varför har Expo aldrig nämnt något om hur Israel behandlar de etiopiska judarna eller de ca 200 000 gästarbetarna från Afrika som arbetar i Israel och som fullständigt saknar rättigheter eftersom de inte är judar?
      Israel är världens mest rasistiska land eftersom rasismen sanktioneras från statligt håll. Att en tidskrift som Expo, som anser sig arbeta aktivt mot rasism, inte nämner ett ord om detta visar på att Expo inte går att ta på allvar.

    • Expo är och har alltid varit ett sionistiskt flaggskepp,som värnar för det rasistiska Israel.

      Sionister gör avledande propaganda och utgör sig för att vara antirasister ,när de värsta rasisterna och muslimhatarna är de själva!

      När försvarade EXPO palestinierna?
      Hur många gånger har Israels rasism tagits upp?

      Palestinierna lever idag som en andra klassens medborgare i sitt eget hemland !
      DET ÄR SKAMLIGT ATT INGEN REAGERAR MER !!

  6. Och varför granskar inte EXPO svenska politiker och kulturpersonligheters ekonomiska och moraliska stöd till denna statligt sanktionerade rasism?

  7. Kristina: Väldigt nobelt av er. Problemet är att ni är högst selektiva i eran jakt på rasism och som du kallar det, ”organiserad intolerans”. Organiserad intolerans, det är en rättvis bedömning av Expos arbete. Jag önskar att ni tar upp judisk rasism, som nästa tema. Jag gissar dock på att jag och alla andra får vänta ganska länge på det. Judisk rasism kanske inte ens existerar enligt dig? Och om du skulle anse att det existerar, varför tar Expo inte just denna typ av organiserad intolerans?

  8. Sionistiska organisationer samlar öppet in medel till den rasistiska staten Israel utan att Expo skrivit ett enda reportage om det. När ska ni kartlägga de sionistiska nätverken i Sverige? När ska ni skriva om deras rasism och hur den drabbar palestinier?

  9. Det är intressant att omvärlden minns apartheidregimen i Sydafrika och de vitas förtryck av afroamerikanerna i USA under 50-talet med förfäran. Idag gör Israel samma sak men inte en rad skrivs av Expo eller övrig sionistisk media. Hur resonerar man?
    När Sydafrika var isolerat av omvärlden var Israel det enda landet som hade handelsförbindelser med apartheidregimen. Bara det säger mycket om Israels rasism.
    Bekänn färg Expo!

  10. Expo är tillsammans med SKMA frontorganisationer till den statliga myndigheten för sionistisk ideologiproduktion FFLH. Alla stödjer de den judiska apartheidstaten och aldrig avslöjar de dem som stödjer densamma, ideologiskt eller med pengar. Självklart så, eftersom dessa israelkramare dominerar det svenska kulturetablissemanget och stormedia och finansieras med skattebetalarnas pengar. Det är värre än det svenska etablissemangets stöd till Nazityskland under andra världskriget.

    Expos skenhelighet är ömklig.

  11. Är inte det dags att ta ur bladet från munnen och påbörja med att skriva en kort reportage om de etablerade sionistiska nätverken som öppet stöder rasismen i staten Israel Kristina Folgert?

  12. Jag håller med dig broder Mikael Hakim. Men jag håller inte med om att jämföra hur rasismen var under apartheidregimen i Sydafrika med Palestina konflikten. Skillnaden är de palestinska landområde har exproprierats av judiska bosättare sedan koloniseringen av Palestina 1948 då staten Israel bildades. Detta hände inte ens under apartheidregimen i Sydafrika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>