Kommentarer till Vad är värre: antisemitism eller antigojism? http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/ ordet är fritt! Tue, 16 Aug 2011 10:25:27 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Av: Daniel Gilfry http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/#comment-802 Daniel Gilfry Wed, 10 Aug 2011 13:11:54 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=955#comment-802 Man får inte låta detta VIKTIGA diskussionsämne "judefieras"! Ordet "antisemitism" är ett korkat, judiskt uttryck som länge använts, ofta när judar vill få en ursäkt att stjäla någonting ifrån oss människor! Och "antigojism" ett ben som man kastar till den "icke-judiska hunden" för att visa att även judar tror på demokrati och jämlikhet (?????). Men den som varit i ockuperade Palestina och sett hur judarna behandlar palestinierna, vet att detta "anti-hit-och-dit-snack" är bara ytterligare ett sätt att ljuga sig till nya fördelar! Jag säger här och nu - judarna SKITER i demokrati! Judarna SKITER i jämlikhet! Judarna SKITER i rättvisa! Judarna tror på EN ENDA sak och det är GLOBAL ZIONISM - en judisk världsdiktatur! Läs min bok - den kommer snart men är försenad pga att Reinfeldts judar stulit manuskriptet två gånger - som heter "The Secret Society of Satan". Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. - Sveriges Befrielseparti Man får inte låta detta VIKTIGA diskussionsämne ”judefieras”! Ordet ”antisemitism” är ett korkat, judiskt uttryck som länge använts, ofta när judar vill få en ursäkt att stjäla någonting ifrån oss människor! Och ”antigojism” ett ben som man kastar till den ”icke-judiska hunden” för att visa att även judar tror på demokrati och jämlikhet (?????). Men den som varit i ockuperade Palestina och sett hur judarna behandlar palestinierna, vet att detta ”anti-hit-och-dit-snack” är bara ytterligare ett sätt att ljuga sig till nya fördelar! Jag säger här och nu – judarna SKITER i demokrati! Judarna SKITER i jämlikhet! Judarna SKITER i rättvisa! Judarna tror på EN ENDA sak och det är GLOBAL ZIONISM – en judisk världsdiktatur! Läs min bok – den kommer snart men är försenad pga att Reinfeldts judar stulit manuskriptet två gånger – som heter ”The Secret Society of Satan”.
Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. – Sveriges Befrielseparti

]]>
Av: Mohammad Khalil http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/#comment-133 Mohammad Khalil Sun, 10 Apr 2011 00:25:01 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=955#comment-133 Klockrent av Lars Adelskogh! Klockrent av Lars Adelskogh!

]]>
Av: Josefina Bergfast http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/#comment-130 Josefina Bergfast Sat, 09 Apr 2011 14:58:44 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=955#comment-130 Till Sigge J-son, (m. fl.) Det är de ”korrekta” frågorna som behöver ställas, när det handlar om religionen (och ”skapelseberättelserna”)? Glöm inte att människor ställer sig frågan, (i mänskliga sammanhang): -”VEM är Du”? (tillsammans med frågan -”VEM är jag”?). Någonting verkligt och ofrånkomligt vad gäller människan, är att hon är en “härmare”, en “efterapare” och en “återspeglare” (en “reflektor”), och också en “reflekterare” (funderare)….. VEM (väljer då, eller vill då), människan reflektera, (återspegla), (utöver sina föräldrar, sina vänner, sina släktingar, sin “kulturella tradition”, sin “etniska profil”, sitt modersmål, sitt “språk”, osv.)? En drivkraft finns inom varje “individuell mänsklig varelse”, varje ”mänsklig själv”, varje mänskligt ”jag”, att vilja och att kunna bli en “självt stående individ”, ett enskilt “jag”, som har förmåga att tänka, tala och handla “självständigt” och med “integritet”. Denna ”integritet” (oberoende och självständighet), som innefattar ett frigörande från symbiotiska relationer till “världen” (och andra människor), till förmån för en “symbiotisk”, och ”självständig” relation (spegling i, identifiering till), “Gud”. Gud som är, (”Den som Är”, “Livet Självt”, “Vararen”), och som är den existentiella ”livskällan”, (dvs.grundidentifieraren av), det mänskliga ”jaget”, (den mänskliga ”själen”). “Gud” sägs ”identifiera” människan, och säger: “Människan, (människans ”jag”, människans ”själ”), är skapad till ”Guds avbild”. Detta betyder att människan kan “hitta sig själv”,(sin ”själ”, sitt ”jag”), och sin “sannaste och verkligaste identitet”, som människa, hos ”Gud”, där ”berättelsen om”, och ”identifieringen av”, människans ”jag” ges. Och därmed ges också svaret på frågan: ”Vem är Du, människa, och hos VEM har ditt jag, din själ, sin existentiella identifieringskälla, sin ”livskälla”?” Till Sigge J-son, (m. fl.)

Det är de ”korrekta” frågorna som behöver ställas, när det handlar om religionen (och ”skapelseberättelserna”)?
Glöm inte att människor ställer sig frågan, (i mänskliga sammanhang): -”VEM är Du”? (tillsammans med frågan -”VEM är jag”?).
Någonting verkligt och ofrånkomligt vad gäller människan, är att hon är en “härmare”, en “efterapare” och en “återspeglare” (en “reflektor”), och också en “reflekterare” (funderare)…..

VEM (väljer då, eller vill då), människan reflektera, (återspegla), (utöver sina föräldrar, sina vänner, sina släktingar, sin “kulturella tradition”, sin “etniska profil”, sitt modersmål, sitt “språk”, osv.)?
En drivkraft finns inom varje “individuell mänsklig varelse”, varje ”mänsklig själv”, varje mänskligt ”jag”, att vilja och att kunna bli en “självt stående individ”, ett enskilt “jag”, som har förmåga att tänka, tala och handla “självständigt” och med “integritet”.
Denna ”integritet” (oberoende och självständighet), som innefattar ett frigörande från symbiotiska relationer till “världen” (och andra människor), till förmån för en “symbiotisk”, och ”självständig” relation (spegling i, identifiering till), “Gud”. Gud som är, (”Den som Är”, “Livet Självt”, “Vararen”), och som är den existentiella ”livskällan”, (dvs.grundidentifieraren av), det mänskliga ”jaget”, (den mänskliga ”själen”).

“Gud” sägs ”identifiera” människan, och säger: “Människan, (människans ”jag”, människans ”själ”), är skapad till ”Guds avbild”.

Detta betyder att människan kan “hitta sig själv”,(sin ”själ”, sitt ”jag”), och sin “sannaste och verkligaste identitet”, som människa, hos ”Gud”, där ”berättelsen om”, och ”identifieringen av”, människans ”jag” ges.
Och därmed ges också svaret på frågan: ”Vem är Du, människa, och hos VEM har ditt jag, din själ, sin existentiella identifieringskälla, sin ”livskälla”?”

]]>
Av: Sigge J-son http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/#comment-110 Sigge J-son Fri, 08 Apr 2011 16:35:43 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=955#comment-110 Som vanligt får Lars Adelskogh in en klockren träff på spikhuvudet. Och till dig -- Gösta Lilja -- kan jag bara säga: Välkommen till de klarvaknas skara! Att hela Bibeln -- och i synnerhet då den "gamla delen" -- är en enda galen sagobok behöver man ingen större begåvning för att inse. Rekommenderar alla att läsa Roger Viklunds bok "Den Jesus som aldrig funnits". Helt enkelt lysande bok -- skrattade dessutom högt flera ggr eftersom RV raljerar med "det religiösa etablissemanget" på ett härligt uppfriskande sätt. Parallellt med Roger Viklund har även den amerikanske författaren D. M. Murdock (Acharya S) kommit fram till precis samma sak om Bibeln som bokverk. Hon öppnar dessutom en mängd andra intressanta tankegångar om bl.a. julfirandet, "jesu födelse", påskens död och återuppståndelse och liknande sagor. Läs ngn av böckerna "The Christ Conspiracy -- The Greatest Story Ever Sold (Told)" eller "Who Was Jesus?". Min slutsats efter att ha läst dessa böcker och resonerat med både mot- och medståndare är: -- Den/De som tror och hänger upp sin vardag och sitt liv på "tomtar och troll" har verkligen inte alla koppar på plats i skåpet.... Som vanligt får Lars Adelskogh in en klockren träff på spikhuvudet.

Och till dig — Gösta Lilja — kan jag bara säga:
Välkommen till de klarvaknas skara!

Att hela Bibeln — och i synnerhet då den ”gamla delen” — är en enda galen sagobok behöver man ingen större begåvning för att inse.
Rekommenderar alla att läsa Roger Viklunds bok ”Den Jesus som aldrig funnits”. Helt enkelt lysande bok — skrattade dessutom högt flera ggr eftersom RV raljerar med ”det religiösa etablissemanget” på ett härligt uppfriskande sätt.

Parallellt med Roger Viklund har även den amerikanske författaren D. M. Murdock (Acharya S) kommit fram till precis samma sak om Bibeln som bokverk. Hon öppnar dessutom en mängd andra intressanta tankegångar om bl.a. julfirandet, ”jesu födelse”, påskens död och återuppståndelse och liknande sagor.
Läs ngn av böckerna ”The Christ Conspiracy — The Greatest Story Ever Sold (Told)” eller ”Who Was Jesus?”.

Min slutsats efter att ha läst dessa böcker och resonerat med både mot- och medståndare är:
– Den/De som tror och hänger upp sin vardag och sitt liv på ”tomtar och troll” har verkligen inte alla koppar på plats i skåpet….

]]>
Av: Gösta Lilja http://friaordet.nu/sv/2011/04/07/vad-ar-varre-antisemitism-eller-antigojism/#comment-103 Gösta Lilja Thu, 07 Apr 2011 21:18:45 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=955#comment-103 Erinrar mig en bok som jag läste i början av 90-talet. Den var skriven av en bosättare med svenska rötter. Författaren beskrev i detalj ett kvällsnöje som gick ut på att ta en biltur i området runt bosättningen och idka prickskytte på palestinska småbarn som lekte utomhus. Jag ska faktiskt kolla om boken kan finnas kvar på biblioteket. På den tiden var jag politiskt omedveten och skrattade åt "roliga" historier, t ex "Vi kallade henne Beirut för hon var så jävla bombad". Apropå proselyter, Hur ser det ut i dag i Israel? Hur stor är andelen konvertiter, dels bland bosättarna och dels bland Israels hela judiska befolkning? Ett luddigt uttryck som "judaisering" vad betyder det? Kan man säga att den politiska makten i USA är judaiserad? I boken Bibeln och arkeologerna hävdar Hans Furuhagen att en arkeeologi befriad från bibelns facit målar upp en historia som på väsentliga punkter skiljer sig från den historia vi korvstoppats med. Är bibeln i själva verket en sammanställning av mäktiga politiskt debattinlägg skrivna i efterhand av ett religiöst opinionsbildande ledarskap med det judiska folkets bästa för ögonen. Var finns i så fall de judiska historieskrivarna? Erinrar mig en bok som jag läste i början av 90-talet. Den var skriven av en bosättare med svenska rötter. Författaren beskrev i detalj ett kvällsnöje som gick ut på att ta en biltur i området runt bosättningen och idka prickskytte på palestinska småbarn som lekte utomhus. Jag ska faktiskt kolla om boken kan finnas kvar på biblioteket. På den tiden var jag politiskt omedveten och skrattade åt ”roliga” historier, t ex ”Vi kallade henne Beirut för hon var så jävla bombad”.
Apropå proselyter, Hur ser det ut i dag i Israel? Hur stor är andelen konvertiter, dels bland bosättarna och dels bland Israels hela judiska befolkning? Ett luddigt uttryck som ”judaisering” vad betyder det? Kan man säga att den politiska makten i USA är judaiserad? I boken Bibeln och arkeologerna hävdar Hans Furuhagen att en arkeeologi befriad från bibelns facit målar upp en historia som på väsentliga punkter skiljer sig från den historia vi korvstoppats med. Är bibeln i själva verket en sammanställning av mäktiga politiskt debattinlägg skrivna i efterhand av ett religiöst opinionsbildande ledarskap med det judiska folkets bästa för ögonen. Var finns i så fall de judiska historieskrivarna?

]]>