Kommentarer till Farhad Abdi: Wahhabismen http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/ ordet är fritt! Tue, 16 Aug 2011 10:25:27 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Av: Varg i Veum http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-459 Varg i Veum Mon, 09 May 2011 07:30:34 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-459 Jag är en sån som ni säkert skulle knuffa ut till islamofobhörnan, men jag tycker att denna artikel var mycket bra. Jag har lärt mig något! Får mig helt klart att ifrågasätta och försöka nyansera mina tankar om de som jag klumpar ihop som islamister. Jag är en sån som ni säkert skulle knuffa ut till islamofobhörnan, men jag tycker att denna artikel var mycket bra. Jag har lärt mig något! Får mig helt klart att ifrågasätta och försöka nyansera mina tankar om de som jag klumpar ihop som islamister.

]]>
Av: leif svensson http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-421 leif svensson Fri, 06 May 2011 16:08:08 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-421 Stort Tack !!! Till alla kloka systrar och bröder!!! mycket klargörande för en sökande broder palestina är brännpunketen! Enighet ger styrka! leif Stort Tack !!!

Till alla kloka systrar och bröder!!!

mycket klargörande för en sökande broder

palestina är brännpunketen!

Enighet ger styrka!

leif

]]>
Av: zeinab http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-367 zeinab Sun, 01 May 2011 16:22:16 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-367 Jag tycker om dina svar så mycket. jag älskar den här artikeln, jag älskar att någon äntligen tar upp wahabismen!!! Forstätt så och snälla maila mig och uppdatera mig så fort ni har en ny artikel om wahabism/salafism. jag uppskattade denna artikel så mycket. Tack du gjorde min dag, whalla tack. Jag tycker om dina svar så mycket. jag älskar den här artikeln, jag älskar att någon äntligen tar upp wahabismen!!!

Forstätt så och snälla maila mig och uppdatera mig så fort ni har en ny artikel om wahabism/salafism. jag uppskattade denna artikel så mycket. Tack du gjorde min dag, whalla tack.

]]>
Av: Samer http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-310 Samer Tue, 26 Apr 2011 12:23:00 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-310 Du är rolig min Wahabiska vän. Subhanallah. Man vet direkt på ert sätt att skriva att ni är wahbien. 1) Läs om artikeln, 2) Tolka artikeln med din iman (gudsfruktan) 3) I artikeln står just det du har beskrivit om salaf. Wahhabiterna själva föredrar att kalla sig ”salafiter” då de påstår att deras lära är grundad på salafs förståelse av islam. Salaf kallas de första generationerna av muslimer, ”urförsamlingen” så att säga. Ibland använder de beteckningar som ”ahl al-hadith” och ”muwahhidun”. Wahhabiter förnekar att wahhabismen existerar som en av flera riktningar inom islam. De hävdar att de endast följer urkunderna, underförstått till skillnad från andra muslimer, som följer ogiltiga tolkningar. 4) Du skriver i början att du inte stödjer Wahbismen, du skriver sedan i Artikeln "Ordet Wahhabi existerar inte i vår lära" Salam broder Du är rolig min Wahabiska vän. Subhanallah. Man vet direkt på ert sätt att skriva att ni är wahbien.

1) Läs om artikeln,
2) Tolka artikeln med din iman (gudsfruktan)

3) I artikeln står just det du har beskrivit om salaf.

Wahhabiterna själva föredrar att kalla sig ”salafiter” då de påstår att deras lära är grundad på salafs förståelse av islam. Salaf kallas de första generationerna av muslimer, ”urförsamlingen” så att säga. Ibland använder de beteckningar som ”ahl al-hadith” och ”muwahhidun”. Wahhabiter förnekar att wahhabismen existerar som en av flera riktningar inom islam. De hävdar att de endast följer urkunderna, underförstått till skillnad från andra muslimer, som följer ogiltiga tolkningar.

4) Du skriver i början att du inte stödjer Wahbismen, du skriver sedan i Artikeln ”Ordet Wahhabi existerar inte i vår lära”

Salam broder

]]>
Av: Samer http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-309 Samer Tue, 26 Apr 2011 12:09:26 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-309 Salam broder, Om du anser att denna artikel är missvissade så finns det bara en anledning. Du äter, dricker, sover, vaknar med Wahabien. Antinger ljuger du för att sprida din propaganda om din sekt (wahabie) eller så bor du i en liten källare där du endast har Al-Jazeera att titta på. För du kan inte ha studerat den Islam, artikeln betonar (icke wahabisk islam). Jag har debatterat mycket, mycket, mycket med Wahabien. Och ditt sätt att försvara liknar typsikt den Wahbiska. Man börjar med att förneka, sedan påstår man att man har fakta, faktan man får skickat har inga referenser, hittar man sedan referensen så har man tagit ut en mening ur sitt sammanhang eller så skriver man om meningen till sin egen fördel, motbevisar man er fakta så finns det en tolkningfråga, klarar ni inte av att svara på frågor byter ni ämne OSV. Helt enkelt omöjliga. Ni liknar den så kallade demokratin i de okuperade palestina. Du har kommit till rätt hemsida min vän om du önskar att första Wahbismens gift i världen. Fortsätt läs artiklar på denna underbara sida och inshalla så kommer Gud att skänka ljus till ditt anskite. Glöm inte en sak. Islam, Profeten (vare frid med honom och hans familj), Ahle bait (Vare frid med profeten Muhammed och hans familj) och de trogna Sahaba, har lagt grunden till den moderna vetenskapen. Så låt Profetens sunnah leva vidare. Salam, och må Gud vissa oss den rätta vägen Salam broder,

Om du anser att denna artikel är missvissade så finns det bara en anledning. Du äter, dricker, sover, vaknar med Wahabien. Antinger ljuger du för att sprida din propaganda om din sekt (wahabie) eller så bor du i en liten källare där du endast har Al-Jazeera att titta på.

För du kan inte ha studerat den Islam, artikeln betonar (icke wahabisk islam).

Jag har debatterat mycket, mycket, mycket med Wahabien. Och ditt sätt att försvara liknar typsikt den Wahbiska. Man börjar med att förneka, sedan påstår man att man har fakta, faktan man får skickat har inga referenser, hittar man sedan referensen så har man tagit ut en mening ur sitt sammanhang eller så skriver man om meningen till sin egen fördel, motbevisar man er fakta så finns det en tolkningfråga, klarar ni inte av att svara på frågor byter ni ämne OSV. Helt enkelt omöjliga. Ni liknar den så kallade demokratin i de okuperade palestina.

Du har kommit till rätt hemsida min vän om du önskar att första Wahbismens gift i världen. Fortsätt läs artiklar på denna underbara sida och inshalla så kommer Gud att skänka ljus till ditt anskite. Glöm inte en sak. Islam, Profeten (vare frid med honom och hans familj), Ahle bait (Vare frid med profeten Muhammed och hans familj) och de trogna Sahaba, har lagt grunden till den moderna vetenskapen. Så låt Profetens sunnah leva vidare.

Salam, och må Gud vissa oss den rätta vägen

]]>
Av: Farhad Abdi http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-261 Farhad Abdi Wed, 20 Apr 2011 20:11:21 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-261 Jo i vissa avseenden, men inte andra. Om man fokuserar på KKK:s våldsbejakande historia så kan man dra vissa paralleller till Wahhabismen men i övrigt vore det nog ganska långsökt. Om vi nu ska peka på en kristen motsvarighet till Wahhabismen vore det kanske mer korrekt att jämföra dem med den mer fanatiska skaran bland de amerikanska evangelisterna. Jo i vissa avseenden, men inte andra. Om man fokuserar på KKK:s våldsbejakande historia så kan man dra vissa paralleller till Wahhabismen men i övrigt vore det nog ganska långsökt.

Om vi nu ska peka på en kristen motsvarighet till Wahhabismen vore det kanske mer korrekt att jämföra dem med den mer fanatiska skaran bland de amerikanska evangelisterna.

]]>
Av: Johan R. Sjöberg http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-257 Johan R. Sjöberg Wed, 20 Apr 2011 16:14:16 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-257 Intressant och lärorik artikel. I avsnittet "Isaac and Ishmael" av TV-serien Vita huset (West Wing) hävdar en av karaktärerna att wahhabism relaterar till islam på samma sätt som Ku klux klan relaterar till kristendom. Skulle du instämma i ett så tillspetsat påstående? Intressant och lärorik artikel. I avsnittet ”Isaac and Ishmael” av TV-serien Vita huset (West Wing) hävdar en av karaktärerna att wahhabism relaterar till islam på samma sätt som Ku klux klan relaterar till kristendom. Skulle du instämma i ett så tillspetsat påstående?

]]>
Av: input-islam http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-102 input-islam Thu, 07 Apr 2011 16:17:49 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-102 >man inte ska tro på någonting om man inte får höra bevisen Nej just det, men tyvärr finns det för många bevis, t ex att anklaga muslimer som har Allah som Gud, Muhammad ( sallAllahu `aleihi wa sallam ) som profet, Koranen som bok och Mecka som qibla; med shirk!!!! ............. citat ..................................... Waging War on Islam and the Muslims The slaughters and terrible events presently taking place damage the reputation of Islam and play havoc with the Muslims. For example, what happened in Algeria and Egypt or in the Meccan Sanctuary is nothing but the fruit of your graduates and beliefs, and the reading of your publications, all of them built on apostatizing (takfîr), calling monotheists idolaters (tashrîk), hurling accusations of innovations (tabdî`), and holding the worst opinions of the Muslims. Urdrag från al-Sayyid Yusuf al-Rifa`i's btrev: *Advice to Our Brothers the Ulema of Najd* (Nasiha li-Ikhwanina `Ulama' Najd) http://www.livingislam.org/n/absn_e46.html ...................................................................... .-. >man inte ska tro på någonting om man inte får höra bevisen

Nej just det, men tyvärr finns det för många bevis, t ex att anklaga muslimer som har Allah som Gud, Muhammad ( sallAllahu `aleihi wa sallam ) som profet, Koranen som bok och Mecka som qibla; med shirk!!!!

…………. citat ……………………………….
Waging War on Islam and the Muslims

The slaughters and terrible events presently taking place damage the reputation of Islam and play havoc with the Muslims. For example, what happened in Algeria and Egypt or in the Meccan Sanctuary is nothing but the fruit of your graduates and beliefs, and the reading of your publications, all of them built on apostatizing (takfîr), calling monotheists idolaters (tashrîk), hurling accusations of innovations (tabdî`), and holding the worst opinions of the Muslims.

Urdrag från al-Sayyid Yusuf al-Rifa`i’s btrev:
*Advice to Our Brothers the Ulema of Najd* (Nasiha li-Ikhwanina `Ulama’ Najd)

http://www.livingislam.org/n/absn_e46.html
…………………………………………………………….
.-.

]]>
Av: Mikael Hakim http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-100 Mikael Hakim Thu, 07 Apr 2011 11:12:59 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-100 Uno Svensson har helt rätt i att det inte är någon slump att USA och sionister är allierad med saudierna. Det är därför lätt att räkna ut varför wahabiter utropat jihad mot andra muslimer men inte mot Israel. De går helt enkelt Israels ärenden. Uno Svensson har helt rätt i att det inte är någon slump att USA och sionister är allierad med saudierna. Det är därför lätt att räkna ut varför wahabiter utropat jihad mot andra muslimer men inte mot Israel. De går helt enkelt Israels ärenden.

]]>
Av: Farhad Abdi http://friaordet.nu/sv/2011/04/06/farhad-abdi-wahhabism/#comment-99 Farhad Abdi Thu, 07 Apr 2011 11:03:11 +0000 http://friaordet.nu/sv/?p=855#comment-99 A, Du skriver: ”Salafiyyah innebär att man följer Qur’anen och Sunnah utmed Salafs – de 3 första generationerna – förståelse. Den som gör det kallar sig själv för Salafi.” Ja, ni påstår så. Du måste lära dig att skilja på ett påstående och fakta. Det finns inga muslimer, oberoende av inriktning som inte påstår sig följa salaf. Alla sufier säger exempelvis samma sak. Vidare skriver du ”Ordet Wahhabi existerar inte i vår lära.” Om du hade läst artikel hade du vetat att jag inte heller påstått detta. Jag skriver i artikeln: ”beteckningen ”wahhabi” inte är en självbeteckning utan en beteckning som myntats av utomstående observatörer”. Du skriver ”Och de största ‘ulama genom tiderna tror på salafs lära.” Ja, det gör dom men de tror inte på ”salafism”, märk skillnaden. Er sekt fanns ju inte ens innan 1700-talet, så de lärda kunde överhuvudtaget inte ha någon uppfattning om den. Och efter 1700-talet är de enda som tror på er, självklart själva ”salafiter”. A, Du skriver: ”Salafiyyah innebär att man följer Qur’anen och Sunnah utmed Salafs – de 3 första generationerna – förståelse. Den som gör det kallar sig själv för Salafi.”
Ja, ni påstår så. Du måste lära dig att skilja på ett påstående och fakta. Det finns inga muslimer, oberoende av inriktning som inte påstår sig följa salaf. Alla sufier säger exempelvis samma sak.

Vidare skriver du ”Ordet Wahhabi existerar inte i vår lära.”
Om du hade läst artikel hade du vetat att jag inte heller påstått detta. Jag skriver i artikeln: ”beteckningen ”wahhabi” inte är en självbeteckning utan en beteckning som myntats av utomstående observatörer”.

Du skriver ”Och de största ‘ulama genom tiderna tror på salafs lära.”
Ja, det gör dom men de tror inte på ”salafism”, märk skillnaden. Er sekt fanns ju inte ens innan 1700-talet, så de lärda kunde överhuvudtaget inte ha någon uppfattning om den. Och efter 1700-talet är de enda som tror på er, självklart själva ”salafiter”.

]]>