Vämjeligt av Richard Goldstone

Israel förintade 29 medlemmar av familjen SamouniDen 2 april 2011 skrev undertecknad om hur Facebooks grundare Mark Zuckerberg valde att strunta i de underkuvade palestinierna och istället gick Israels ärenden. Efter att ha blivit utsatt för massiva påtryckningar av israeliska ministrar och judiska organisationer tog Zuckerberg beslutet att radera den palestinska Facebook-gruppen "Den tredje intifadan", vars målsättning var att uppmana palestinier på de ockuperade områdena att resa sig mot det sionistiska förtrycket. Zuckerberg är sannerligen inte den första – och sannolikt inte heller den sista – som fått erfara effekten av den sionistiska lobbyns massiva makt.

"All världens makter är maktlösa mot mig, också FN, eftersom jag har det amerikanska vetot, som blockerar alla fördömanden av mina krigsförbrytelser." -Hashem Said i artikeln "Jag är Israel"

Mot bakgrund av det ovan anförda är det heller inte förvånande att en person som Richard Goldstone väljer att ge efter för Sions påtryckningar. Däremot kan man inte påstå att det är särskilt hedervärt. Om något är agerandet fullständigt vämjeligt. Den högt ansedda juristen Richard Goldstone, tidigare chefsåklagare för FN-tribunalerna för Jugoslavien och Rwanda, har nu alltså, två år efter att ha släppt sin omfattande och högt respekterade rapport om Gazamassakern valt att ta avstånd från sina slutsatser. 

I rapporten går bland annat att läsa:

“Operationens samtliga faser planerades noga. Kommissionen har med oro noterat offentliga uttalanden av israeliska tjänstemän, inklusive höga militärer, som innebär att användning av oproportionerligt våld mot civilbefolkningen och förstörelse av civil egendom är legitima medel för att nå Israels militära och politiska mål.”

Goldstone fortsätter, “den systematiska och avsiktliga karaktären av de aktiviteter som beskrivits i denna rapport lämnar kommissionen bortom all tvivel att ansvaret i första hand ligger hos dem som utformade, planerade, befallde och övervakade operationerna.”[1]

Det var då, 2009. I sin artikel på Washington Post den 1 april 2011 låter det istället såhär:

The allegations of intentionality by Israel were based on the deaths of and injuries to civilians in situations where our fact-finding mission had no evidence on which to draw any other reasonable conclusion. While the investigations published by the Israeli military and recognized in the U.N. committee’s report have established the validity of some incidents that we investigated in cases involving individual soldiers, they also indicate that civilians were not intentionally targeted as a matter of policy.[2]

Vad Goldstone i sin rapport refererade till som "offentliga uttalanden" är bland annat följande yttranden från israeliskt håll[3]:

"Israel har nu återupprättat sin avskräckningskapacitet. Hamas förstår nu att när man skjuter på israeliska invånare så svarar Israel genom att löpa amok – och detta är en bra sak.” -Tzipi Livni, under invasionen.
 
"Israel uppvisade riktig huliganism under den senaste operationen, som jag begärde." -Tzipi Livni, dagen efter vapenvilan med Hamas.
 
"Med en armada av krigsflyg som attackerade Gaza, beslöt Israel sig för att inta rollen som en galen hund till förmån för framtida avskräckning.” -Israelisk arméofficer
 
Att Richard Goldstone skulle ha glömt bort dessa uttalanden efter bara två års tid känns föga troligt. Det är annat som fått honom att göra avkall på sina tidigare insikter. Sannolikt är det som Dr. Mustafa Barghouti beskriver det, "ett resultat av en fruktansvärd och häftig påtryckning utövad av israelerna och den sionistiska lobbyn emot honom, hans familj och hans vänner i en vanvettig kampanj som tvingade honom att ta avstånd från sin rapport."[4]
 
Därför står sig Goldstone-rapporten än idag, trots att dess författare på ett vämjeligt sätt valt att "krypa till Davidstjärnan". Det var inte för intet som kommissionen drog slutsatsen att vad som skedde i Gaza var ett medvetet, oproportionerligt anfall, i syfte att "förnedra och terrorisera" den palestinska civilbefolkningen. 
 
 

Noter

[1] http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/ s. 408.

[2] Reconsidering the Goldstone Report on Israel and war crimes

[3] Finkelstein 2010, s. 80.

[4] http://www.mustafabarghouthi.org/?p=28

7 reaktion på “Vämjeligt av Richard Goldstone

 1. Det är som sagt mycket konstigt att Goldstone redan har glömt Gaza. Ännu ett bevis på hur den judiska makten kan tvinga människor att agera marionetter. Att Goldstone vågade!!

 2. Och det är inte ett dugg vedervärdigt att terroristerna i Gaza har sänt 10000 raketer och granater mot kvinnor och barn i södra Israel huh. Det är ett kristallklart folkrättsbrott och krigsbrott. Vad tycker du Israel ska göra åt det? De gav Gsza alla möjligheter att bli en stat och visa vad de dög till när varenda israel lämnade för 5 år sen. Alla länder har kontroll över sina gränser och vill nån leverera saker till Gaza går det bra via Egypten, som inte Hamas har deklarerat krig med. Trots alla raketer levererar Israel ca 150 fulla lastbilar med varor till Gaza var dag, och det planeras öka.
  Israel tar emot mer än 10000 sjuka från Gaza och 18.000 från Judéen/Samarien årligen för sjukvård.
  Fortsätter idioterna i Gaza är det bara för Israel att stoppa alla leveranser och även de 70% av elen som Gaza får direkt i sladd från Israel.

 3. Har du vettiga källor på det Harry Harryson? Kan du skilja mellan 100-tals eller 1000 tals eftersom dina uppdiktade siffror är uppenbara lögner.

 4. Att Hamas seger i (enligt omvärlden) mellanösterns mest demokratiska val föranledde en israelisk terroriststämpling av hela Gazas befolkning är långt bortom rimligt.

  Harry: Att Israel levererar tonvis med chips, kakor och Coca-Cola till Gaza är väl knappast för palestiniernas bästa?
  Vidare så är det föga humanitärt att stjäla deras vatten för att sedan SÄLJA det tillbaka.

  Om du kastade in en rörbomb i Norge så vore det väl befängt om Norge svarade med att flygbomba valfri svensk stad med bl a vit fosfor?
  Israels strategi går att återfinna i Anton LaVeys satanistbibel, men inte ens han var så antihuman.
  De svarar på ett knytnävsslag med att mörda urskiljningslöst.

  Jag förstår om Goldstone är rädd att mista livet eller familjemedlemmar. Även en åklagare kan gripas av skräck.
  Skamligt men begripligt.

  • Förväntade mig inget annat. Goldstones trovärdighet har nu fullständigt havererat. Som man bäddar får man ligga. Sorgligt nog valde han att ligga med de orättfärdiga.

 5. Frid,

  Viktigt och intressant av John Dugard: http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2011/04/goldstone-report-israel-rights

  Dugard är för övrigt en högt respekterad jurist inom internationell rätt.

  Han undersökte även händelserna i Gazamassakern och sammanställde en rapport där han bland annat kom fram till att Israel avsiktligt besköt minareterna i Gaza ”eftersom de symboliserar islam”.

  Rapporten i sin helhet går att finna här: http://www.arableagueonline.org/las/picture_gallery/reportfullFINAL.pdf

  MVH

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>