Facebook hycklar i förhållande till palestinierna

Araberna tackar FacebookMot bakgrund av de revolutioner som svept igenom i arabvärlden var det bara en tidsfråga innan de förtryckta palestinierna också skulle resa sig mot makten. Ett viktigt verktyg för de arabiska revolutionerna har varit det sociala nätverket Facebook. De revolutionslystna ungdomarna kunde med hjälp av detta verktyg på ett enkelt sätt samordna och bestäma tid för att gå ut på gatorna. Facebooks roll i den första fasen i samtliga av dessa uppror går därför inte att underskatta. 

Efter den sionistiska marionetten Hosni Mubaraks fall var det dags för de förtryckta palestinierna att resa sig, vars tillstånd som statslösa och rättslösa varit oförändrad – om något har situationen blivit värre med åren – ända sedan deras land blivit bestulet av sionistiska immigranter från jordens alla hörn. Precis som tunisierna och egyptierna valde de palestinska ungdomarna Facebook för att sprida ordet. Datumet var satt den 15 maj 2011, minnesdagen för den stora katastrofen, den palestinska förintelsen som ledde till att 800 000 palestinier blev etniskt rensade från sitt hemland, i arabiska munnar kallad al-Nakba. Facebook-gruppen döptes "Den tredje intifadan" (upproret) och man lyckades på bara några veckor att locka till sig över 350 000 palestinier.[1]

Massiva påtryckningar mot Facebooks grundare – juden Mark Zuckerberg – från israeliska ministrar och judiska så kallade människorättsorganisationer ledde till att Facebook till slut gav efter och raderade gruppen. Särskilt framträdande i dessa protester har ADLs ordförande Abe Foxman varit. Foxman, som skrivit ett personligt brev till Zuckerberg om frågan, menar att den palestinska Facebook-gruppen utgör ett "avskyvärt missbruk av teknik i syfte att uppmuntra terrorism".[2][3]Abe Foxman

Denna lömska historia slutar dock inte här. Efter att man lyckats med uppsåtet att få gruppen borttagen har man nu även stämt Facebooks grundare på en miljard dollar på grund utav att han inte "agerat tillräckligt snabbt". Den sionistiska fräckheten visar inga gränser![4][5][6]

Israels trotjänare är uppenbarligen oroade. De vet mycket väl att ordet om en tredje intifada redan spridits. Det ska därför mycket till för att stoppa viljan hos palestinierna från att resa sig och kämpa för sina gudagivna rättigheter den 15 maj.

Länge leve den tredje intifadan!


[1] http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=371938

[2] http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=213886

[3] http://maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=373502

[4] http://www.dn.se/ekonomi/facebook-stamd-pa-en-miljard-dollar

[5] http://www.svd.se/naringsliv/facebook-stamd-pa-en-miljard-dollar_6059837.svd

[6] http://svt.se/2.22584/1.2380782/facebook_stamd_pa_en_miljard_dollar

13 reaktion på “Facebook hycklar i förhållande till palestinierna

 1. Är du judehatare sen du nämner Zuckerberg som jude?
  Benämner du också grundaren av Google som jude?

  • Frid,

   Är absolut inte en ”judehatare” – det tillåter inte min religion mig att vara. Varför jag däremot poängterar Zuckerbergs judiska härkomst i sammanhanget beror på att det kan vara intressant för läsaren att veta. Förmodligen är det större sannolikhet att man stödjer Israel om man är jude än om man inte skulle vara det. Israel är trots allt – enligt eget utsago – en ”judisk stat”.

   Det finns många judar som jag högt uppskattar. Bland dem kan vi räkna upp Norman Finkelstein, Ilan Pappe, Gilad Atzmon och den mer lokala Lasse Wilhelmson.

   Jag har även all respekt för den ortodoxa judiska gruppen Neturei Karta.

   MVH

 2. Att över huvudtaget komma med en stämningsansökan känns i grunden som ett dåligt aprilskämt.
  Ett verktyg som facebook är och förhoppningsvis förbli ett verktyg som skall kunna användas av både palestinier och judar. Det ”fria” ordet måste förbli det instrument som människan skall kunna nyttja oavsett vilken nationell indentitet individen har.
  Så oavsett vilken makt olika personer har så får de allt finna sig i att det finns personer som har en helt annan åsikt än de själva.

  Fredrik

 3. Hypotetisk tänk.

  Fast Facebook har sina grundläggande regler om uppvigling till brott, ändå bryts dessa regler och det ordnas en Facebook-sida ”Mörda pro-palistina Mohammad Khalil”!

  Hur reagerar DU?

 4. Hypotetisk tänk.

  Fast Facebook har sina grundläggande regler om uppvigling till brott, ändå bryts dessa regler och det ordnas en Facebook-sida ”Mörda Ibrahim Al-Breft, Lars Adelskogh, Uno Svensson, Mohamed Omar samt Mohammad Khalil för deras motstånd att erkänna en judisk stat!”

  Rättvist eller…

   • Att döma av din följande reaktion: Du försöker alltså göra gällande att gruppens syfte var att ”mörda alla judar”.
    Har du inte genomskådat min ”provokation” för att visa effekten av uppvigling via Facebook sidor.

    Facebook har sina grundläggande regler om uppvigling till brott, men dessa respekteras sällan!

    Denna hypotetiska tanke var avsedd att påpeka hur en Facebook sida med en vis innehåll (uppvigling) påverkar medlemmarna.

    Jag lyckades tydligen att framhäva det bättre än jag trodde.

    Det räckte att vara provokativ med följande text ”Mörda Ibrahim Al-Breft, Lars Adelskogh, Uno Svensson, Mohamed Omar samt Mohammad Khalil för deras motstånd att erkänna en judisk stat!” och sedan kom min fråga ”Rättvist eller…”

    Jag tar upp dessa provokativa Facebook sidor, oavsett ämne.
    Det sociala nätverket Facebook har förvandlats till ett politisk vinklat nätverket Facebook!

    När det gäller användningen av det sociala nätverket Facebook till att samla folk för en demonstration som skall sprida Facebooks medlemmarnas åsikter är det inte i strid med Facebooks grundläggande regler om uppvigling till brott.

    Ett perfekt exempel var uppmaningen till egyptierna att protestera på Tahirtorget mot maktmissbruket!

    Personligen är jag inte Facebook medlem, och lär aldrig bli det av glassklara argument.

    • ”När det gäller användningen av det sociala nätverket Facebook till att samla folk för en demonstration som skall sprida Facebooks medlemmarnas åsikter är det inte i strid med Facebooks grundläggande regler om uppvigling till brott.”

     Med samma måttstock är inte heller palestiniernas strävan att påbörja en tredje intifada gentemot rasstaten Israel i strid med Facebooks ”regler”. Tack för ditt klargörande.

     • Med måttstock ”rasstaten Israel”, vet jag nu vad vinden blåser i din inställning till det sociala nätverket Facebook som har förvandlats till ett politisk vinklat nätverket Facebook!

      Personligen är jag inte Facebook medlem, och lär aldrig bli det av glassklara argument.

      Tack för ditt klargörande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>