Oskorei intervjuar Mohamed Omar

Omar talar på QudsdagenFör en tid sedan intervjuade jag den identitäre bloggaren Oskorei. Han utmärker sig inom den högerradikala miljön genom sin bildning, klarhet och skarpsynta analys av samtiden, en analys som jag som muslim och systemkritiker har haft stor nytta av. Den 5 december 2010 publicerade han en intervju med mig, som fortfarande är aktuell.

Den svenske muslimen och författaren Mohamed Omar är en av vårt lands mest intressanta gestalter. Han var uppburen poet, författare och debattör, publicerad i de flesta större tidningar, men efter att han tog tydlig ställning för Gazas folk och framträdde som islamist vände etablissemanget honom på kort tid ryggen. Detta innebär dock inte att han når färre människor, exempelvis har hans blogg mellan två och tre tusen dagliga besökare. Han har fortsatt varit aktiv, bland annat genom al Qudsdemonstrationen för palestiniernas sak och genom sin nyligen utkomna bok Islamisten. Läs mer

Våg av radikalisering

Radikalisering i EgyptenI en artikel i Expressen, ”Gaza har gjort mig radikal” (9/1 2009), tillkännagav jag min nya hållning som radikal muslim. Jag efterfrågade bland annat drastiska samhällsförändringar i Egypten och sade att jag stöder befrielserörelserna Hamas och Hizbollah.

”Under dessa dagar har jag suttit helt knäckt framför teven och sett hur Israels masslakt på barn, kvinnor och gamla fortgår, medan despoterna i Arabvärlden mumlar, bortförklarar eller skyller på de förtryckta för att de gör motstånd. Några av dem, som Hosni Mubarak, är med stor sannolikhet medsvurna i komplotten mot Gazaborna.”

”Despoterna i Arabvärlden fruktar Hamas, eftersom de fruktar demokrati. Klyftan mellan folket och dess ledare, USA:s lakejer, vidgas för varje minut. Islam är en tro som kräver ställningstagande mot förtryck och orättvisor. Att vegetera och navelskåda är oförenligt med vad islam kräver av oss. Det är min insikt. Och det är därför jag blivit en radikal muslim.” Läs mer

Koalitionattack mot Libyen förstärker ”civilisationernas krig”

Bild: Al Jazeera EnglishFör två dagar sedan påbörjade flera västländer sin FN-stödda attack mot diktatorn Mouammar Ghaddafis regimtrogna styrkor. Landets luftvärnssystem var prioritet nummer ett. Genom att bomba luftvärnspositioner och radarsystem hoppades koalitionsländerna på att försvaga det libyska flygvapnet så pass illa att de libyska piloterna inte skulle kunna ha en chans mot västvärldens flygvapen i en eventuell luftstrid. Så långt har vi ännu inte kommit, men USA, Storbritannien och Frankrike rapporterar goda resultat.

Läs mer

Vad vilja muslimerna?

Who Speaks for Islam?I de västerländska medierna kan man ibland höra påståenden om att muslimer ”hatar vår frihet”, att islam är orsaken till attackerna mot World Trade Center den 11 september 2001, och att muslimska kvinnor helst skulle vilja slippa islam. En ny opinionsundersökning visar att inga av dessa påståenden stämmer.

I Who Speaks for Islam? What a billion Muslims really think (Gallup, 2007) får den tysta majoriteten komma till tals. I denna bok presenteras resultatet av en enorm och detaljerad gallupundersökning, utförd från år 2001 till år 2007. Studien är representativ för mer än 90 % av världens 1,3 miljard muslimer, vilket gör den till den mest omfattande studie av nutida muslimer som någonsin utförts.

Efter att ha samlat in enorma mängder data om vad världens muslimer har för åsikter gjordeman en genomsökning efter svar på de frågor som alla ställer: Vad är roten till anti-amerikanismen i den muslimska världen? Önskar muslimer demokrati, och i så fall, hur skulle den se ut? Vad vill muslimska kvinnor? Läs mer

Erbakan har gått bort

ErbakanNecmettin Erbakan (1926-2011), före detta premiärminister i Turkiet, har avlidit. Han var maskiningenjör i botten, men man kommer framför allt att minnas honom som den moderna, islamistiska rörelsens grand old man. Oavsett meningsskiljaktigheter dem mellan hade Recep Tayyip Erdogan inte varit den han är förutan Erbakan. Och det gäller inte bara honom personligen utan i stort sett hela hans generation av islamister. De har alla gått i Erbakans skola.

Erbakan var ingen sheikh, det vill säga religiös lärare, i vanlig mening. Men han var djupt troende och hade en naturlig, karismatisk auktoritet. Av sina sympatisörer kallades han hodja och han visades nästan samma vördnad som en äkta sufi. Man bugade och kysste på hand. Läs mer

Protesterna i Syrien och de geopolitiska konsekvenserna

Bild: Dn.seUnder de senaste dagarna har protesterna spridit sig till både Syrien och Jordanien på allvar. I båda länderna rapporteras våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och kravallpolis, med flera döda och skadade som resultat. En artikel på DN.se fick mig dock att börja fundera på hur medier här i västvärlden ser på revolutionerna i arabvärlden. Artikeln i fråga diskuterar konsekvenserna av ett eventuellt (och mycket troligt) regimskifte i Syrien. 

Läs mer

Den intellektuella råttkungen

Har ni hört talas om fenomenet råttkungar? Det är en väldigt besynnerlig sak. När många råttor bor tillsammans på en liten yta så finns en risk för att råttornas svansar fastnar i varandra. Eftersom att råttorna ofta lever i smutsiga miljöer finns även massvis av avfall som kan ”hjälpa” till så att svansarnas sammankoppling blir starkare.

Läs mer

Expo – exponerar eller mörklägger?

ExpoTidskriften Expo beskriver sig själv som en antirasistisk tidskrift. De säger sig ha som uppdrag att exponera och granska rasism och främlingsfientlighet. Det låter som ädla målsättningar vilka de flesta anständiga svenskar skulle kunna skriva under på. Det ter sig därför förbryllande när man – med dessa målsättningar i bakhuvudet – går igenom gamla årgångar av tidskriften och finner att man aldrig, i ett endaste nummer, granskat den mest aktiva och extrema formen av rasism i dagens värld – den judiska.

Ingenstans på vår jord är rasismens ondska så systematisk, hjärtskärande, omänsklig, brutal och i total avsaknad av barmhärtighet som i den sionistiska entiteten Israel. Ändå kommer den som väntar på att i Expo få läsa om den mardröm som icke-judarna, de så kallade ”goyim”, genomlever under sionistiskt styre, att få vänta förgäves. Läs mer

”Man måste få säga sanningen” – intervju med Anders Mathisen

Anders MathisenAnders Mathiesen representerade fram tills helt nyligen Arbeiderpartiet. Sedan han ifrågasatt myten om ”Förintelsen” har han råkat ut för ett drev från den sionistiska makten i Norge. Jag ringde honom och ställde några frågor. Han blev intresserad av Studiegruppen Aguélis verksamhet och lovade att han skulle försöka komma och föreläsa hos oss i Uppsala någon gång framöver.

MO: Du är sametingspolitiker. Är du same?

AM: Ja jag är same. Men det gör ingen skillnad. Förr i tiden fanns det diskriminering mot oss. Men inte nu längre. Vi samer känner oss norrmän.

MO: Varför tror du att diskussionen om ”Förintelsen” är tabubelagd?

AM: Det är för att man ska skydda lögnen. Sanningen ska inte få komma fram. Sionisterna behöver den där skrönan för att fortsätta bete sig som de gör i Palestina. Läs mer

Styr okunnighet Smålandsposten?

SmålandspostenDen estnisk-svenske författaren och filmmakaren Jüri Lina var inbjuden till Växjö för att föreläsa. Dagen innan tillställningen ska äga rum, den 11 mars 2011, publicerar Smålandsposten den vinklade artikeln “Konspiratorisk filmare håller föredrag i Växjö” i ett försök att sabotera föreläsningen, vilket också lyckas. Lina skickade in ett genmäle till tidningen, som refuserades på diffusa grunder. Vi publicerar det här. 

Läs mer

Bakslag för yttrandefriheten

Jüri Lina i UppsalaPublicerad första gången den 16 mars 2011

Författaren och filmmakaren Jüri Lina hade bjudits till Växjö för att föreläsa om den nya världsordningen och visa utdrag från sin senaste film Den omättliga Ouroboros: frimurarnas lömska taktik. Föreläsningen skulle hållas i nykterhetsförbundet IOGT-NTOs lokaler.

Jüri är en originell, kreativ tänkare och en duktig och medryckande föreläsare. Men det är inte det saken handlar om. Han har fel åsikter, särskilt i frågor som berör judisk extremism. Mest förgripligt är nog att han kommit fram till en annan berättelse än den officiellt sanktionerade om den s.k. ”Förintelsen”. Det har fått tidskriften Expo att reagera.

Läs mer

Konferens mot wahhabism i Rinkeby

Omar talar på Folkets hus i RinkebyLördagen den 26 februari höll jag ett föredrag för olika somaliska föreningar i Rinkeby. De hade kallat till konferens med anledning av eid milad an-nabi, högtiden som firas i hela den islamiska världen till åminnelse av profetens (föh) födelse i Mecka. I mitt föredrag nämnde jag något om varför vi firar denna välsignade högtid, men tog även tillfället i akt och varnade för den subversiva wahhabisekten. Det förmodligen största och mest akuta interna hotet mot islam kommer inte från ateism, sekulärism eller darwinism, utan från wahhabismen, en sekt som uppstod i landskapet Najd i Arabien på 1700-talet.

Wahhabismen är officiell religion i Saudiarabien och inga andra tolkningar av islam är tillåtna. Man spenderar också enorma belopp på att exportera wahhabismen till andra länder, inklusive Sverige. Ett av de länder som drabbats av den wahhabitiska pesten är Somalia. Denna parasit lever nämligen på okunnighet och fattigdom och fann utmärkta livsvillkor i det sönderfallna och statslösa Somalia.

Dubbla måttstockar i definitionen av demokrati

Marionetten Hosni MubarakVarje gång Israel hamnar i en politisk kris träder dess apologeter fram med det övergripande målet att förbättra landets dåliga anseende. I Sverige är forskaren om säkerhetspolitik och internationell terrorism, Magnus Norell, särskilt framträdande. När Israel anföll den humanitära fartygskonvojen Ship to Gaza var Norell snabb med att försöka försvara tillslaget. Han menade att den turkiska föreningen IHH som var med och arrangerade konvojen, med stöd av – vad han kallade den “islamistiska” – turkiska regeringen, är en terroristorganisation som syftade till att provocera fram en våldsam konfrontation. Genom att använda terrorismkortet och koppla samman det med islamism försöker Norell lägga ut dimmridåer över de verkliga terroristerna – de statsterrorister som begick ett bestialiskt piratdåd på internationellt vatten. Bordningen av Ship to Gaza och morden på obeväpnade fredsaktivister var inget mindre än ett brott mot folkrätten – något som oberoende människorättsorganisationer och FN:s undersökningar även bekräftat. Läs mer

Hyckleriet om Tunisien undergräver demokratin

Arabvärldens despoter i möte med BushAtt arabvärlden består av en mängd nationer med – i olika grad – förtryckande regimer är vida känt. I en del av dessa länder har folket dock börjat resa sig mot förtrycket. Tunisierna jagade bort despoten Zine El Abidine Ben Ali i dagarna, i en revolution som döpts jasminrevolutionen efter Tunisiens nationalsymbol – jasminblomman. Folket lyckades efter en knapp månads protester bryta sig loss från tyrraniets bojor i vad som endast kan beskrivas som en seger för alla frihetsälskande människor. Läs mer

Tidningarnas telegrambyrå – i Israels tjänst?

Tidningarnas telegrambyråMedier samlar in material för sina nyheter – i synnerhet utrikesnyheter – genom att ta hjälp av diverse nyhetsbyråer. I Sverige är det Tidningarnas telegrambyrå (TT) som har monopol på denna marknad. TT är utformad efter en så kallad kooperativ ägarsstruktur där familjeföretaget Bonnier äger en i förhållande till övriga ägare ojämförbar andel – ca 30% av bolaget.[1][2][3] Läs mer

Tidskriften Expo och dess ovärdiga ghazwa

Tidskriften Expo hycklarPå Expos webbsida kan man läsa att tidskriften bildades “i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället”.[1] Mot bakgrund av dessa förnäma riktlinjer blir man tämligen chockad av att Expo ideligen kränker den demokratiska andan genom att inskränka yttrandefriheten för Sveriges muslimer. Läs mer