Zaman Yolculuğunu Araştırma Merkezi © 2005 Cetin BAL - GSM:+90  05366063183 -Turkey / Denizli 

Zamanda Yolculuk Gerçekleşebilir mi?...

Doksanların başında ideale dönüşecek kadar iyi bir hayal olmuştu bu benim için. Bütün vaktimi, "Geleceğe Dönüş" filmlerini tekrar tekrar seyretmekle ve hayal kurmakla harcar olmuştum. Okulda her an elimde bir kağıt parçası büyük uzay gemileri çizer, onlarla geçmişe yada geleceğe gittiğimi hayal ederdim. Bazen kurduğum hayallerin gerçekle karışır oyunlar olduğunu hatırlıyorum. Ancak hayal olarak kalamayacağını anlamam çok sürmedi.

1994 yılına kadar kurduğum her hayali birkaç sayfada topladım. Bilimsel gerçekliğin, düşsel zeka sonucu bulunduğunu keşfetmemde uzun sürmedi. Aranılan bilimsel gerçekliğin sorularını bulmaya gelmişti sıra... İnandığım ve aradığım gerçek "zamanda yolculuğun" olabilirliğini kanıtlayacak delillerdi...

Aslında bu projenin çıkış noktası çok basittir. Ben geçmişi ve geleceği değiştirebilecek kudrette olmayı hayal etmiştim. Bu güç evreni tanımaya ve bilmeye yetecek bir güçtür. Çevrem ve ailem bu konularda bilgi sahibi değillerdi. Bu hayalin gerçek olabileceğine inanmamakta ısrar eden birkaç öğretim görevlisi ve fizik profesörü tanıdım. En büyük sıkıntım yaratma kabiliyeti olan insanların vizyonlarının kıt olmasıydı. Bu hayal, proje olarak sunulana ve kabul görene kadar, hayalperest bir çocuktum. Yalanda değildi... Bilimin en büyük sıkıntısı doğru soruyu bulamamaktır bence. Doğru soru, cevabının aranması gereken bir şeyi temsil eder. Zaman yolculuğunun olabilirliğini hayal ederek, şu olur,bu olur diyen Einstein' dan başka hiç kimse Olursa, nasıl olur? sorusuna yaklaşamamıştır...

Bu soruya varmak çok zor değildi. Hızın zaman kavramı ile olan reaksiyonu bilinmekteydi. "Işık hızını aşan her şey zamanda yolculuk edebilir" ilkesini ilk Einstein ortaya atmıştı. Einstein'ın teorisi şöyledir; Duvardaki bir saatin saniye ibresine ışık vurur. Aynı ışık saniyede kabaca 300.000 km hızla size ulaşır. Eğer bu yansıyan ışıktan daha hızlı kaçabilirseniz, yani ışık hızını aşarsanız, bir önceki saniyede kalırsınız. Böylece 1 saniye içerisinde yeterli hızda olduğunuz taktirde zamanda yolculuk etmiş olursunuz. Einstein'ın kuramlarını bilen her fizikçi bu bakış açısıyla bakmaktadır ve bilimin ellerinde şu 3 ana soru vardır.

1) Işık Hızına Nasıl Ulaşılabilinir?

2) Işık Hızına Ulaşabilecek Doğru Aerodinamik Şekil Hangisidir?

3) Işık Hızında Moleküler Bölünmeye Mağruz Kalmayacak Doğru Element Hangisidir?

Alıntı: Joseph Erdem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 )UFO'lar zaman makineleri olabilirler mi? UFO'ların elektromanyetik sevk kanunlarına uygun disk biçiminde araçlar olmaları ne ifade eder.

Zamanı aşmak...

Yıllar sonrasına veya öncesine yolculuk... Bilim kurgunun sıksık kullandığı bu konunun gerçekleşebileceğini düşündünüz mü hiç? Fransa yaptığı deneylerde ışık parçacıklarının transferini yani, ışınlamayı gerçekleştiriyor. Amerika biri yerde, biri ekvatorun üzerinde dünyanın dönüş yönünün tersindeki bir uçakta olmak üzere iki adet çok hassas atom saatiyle 52 saatlik bir deney yaptı. Sonuçta yerdeki saatle uçaktaki saat arasında 3.5 saniye fark vardı. Uçak 3.5 saniye zamanın ötesine geçmeyi başarmıştı.

Jule Verne; "Aya Seyahat" veya "Denizler Altında 20.000 Fersah" kitaplarını yazarken ne deniz altı vardı nede uzay mekiği. Ama hayal gücünün anlatımı gerçek kadar yakındır. Hanginiz 30 yıl önceki Uzay Yolu'ndaki komünikasyon aletlerinin günümüzde herkesin cebinde olabileceğini düşünürdü?

Hayal Kurmak Gerçekleştirmenin İyi bir Yoludur!

Işık hızının alternatifi ‘kurt delikleri’

Evrenin uzak köşelerinde galaksiler arası yolculuğun ışık hızına ulaşmadan yapılamayacağı söyleyen bilimadamları, yeni arayışlara girdi. New Scientist dergisine haber olan bu arayışın adı: Kurt delikleri

                                                                                                                                                                CHICAGO

 Güneş Sistemi‘nin içinde bir zerre olarak yer aldığı Samanyolu Gökadası‘nın ortamala çapının 90 bin ışık yılı olduğu evrende, insan için uzak diyarlara yolculukların olanaksızlığı belki binlerce yıl sürecek. Evrenin uzak köşelerine seyahat olanaksızlığı ve bu çağ için üretilmeye çalışılan ve şimdilik imkansız gibi görünen çareler, bilim adamlarının gündemini ciddi biçimde meşgul etmeyi sürdürüyor.

New Scientist dergisinin son sayısındaki yazıda bu konu, “Belki milyonlarca ışık yılı ötede olan evren çapında yolculuk hayaline birkaç ışık yılı daha yaklaştık” düşüncesiyle işlendi. Hiçbir astrofizikçinin varlığını kanıtlayamadığı, kuramsal kestirme yolculuk delikleri konusundaki yazıda, günümüzün ‘basit benzetmesiyle’ konuya şöyle giriş yapıldı:

 Kemerlerinizi bağlayın; galaksiler arası yolculuk, gündeme geri dönmüştür.

 Yazıda, kuramsal olarak gizlice evrene dağıldığı düşünülen, kestirme yol anlamında kurtçuk delikleri ya da kurt delikleri tabir edilen kuantum (enerjinin en küçük birimi) varlığı kanalıyla seyahat bir kez daha ele alındı.

 Bilim adamları, kurt deliği kanalıyla uzay-zamanın istenilen biçimde iç içe geçmesiyle ışık hızından (saniyede 300 bin km) öte hızlara kavuşulabileceği düşünülüyor.

 Işık bir yılda 9.5 trilyon km gittiğinden ve insanoğlunun şimdiki ölçümlerine göre 10-20 milyar ışık yılı olan evren boyutlarında yolculuk imkansız olduğundan bilim adamları, kurt delikleri kuramı üstünde duruyor.

EINSTEIN’IN KURAMINA YENİ YORUM

 New Scientist‘ta, Alman fizikçi Ludwig Flamm‘ın daha 1915‘te Albert Einstein‘in denklemlerinde saklı olduğunu varsayarak düşündüğü uzayda kestirme yol kavramı için, Rus fizikçi Sergey Krasnikov konuya yeni açılar getirdi.

 Einstein‘in genel görelilik kuramına bağlı olarak ilgi gören bu esrarengiz konu hakkında, Sankt Petersburg-Pulkovo Gözlemevi astrofizikçisi Krasnikov, New Scientist‘in 6 Eylül 1997 tarihli sayısında kurtçuk deliği teorisine yeni yaklaşım getirmişti.

 Krasnikov, bugün de ekzotik madde çekimine muhtaç olarak evrende yeterli genişlikte ve düzende, ışık hızı ötesi seyahat olanağı sağlayabilecek kurtçuk delikleri bulunduğunu ve bu deliklerin ağzını bulmak için aynı zamanda deliğin özünden üretilme ekzotik madde varlığının şart olduğunu ileri sürüyor.

Image387.gif (5936 bytes)   Image353.gif (6674 bytes)  

Henüz çok çok uzaklarda bir olasılık da olsa birbirinden yüz milyonlarca ışık yılı uzaklıkta bulunan galaksiler arası kestirme seyahatler sağlayacak bu deliklerin ağızlarının yolcuyu içine alması için kendi ekzotik maddesini üretmesi gerektiği belirtiliyor.

 İngiltere‘de Newcastle upon Tyme Üniversitesi‘nde görelilik kuramı uzmanı Ian Moss, “Bu konu üzerinde ciddiyetle çalışılmaya değer bir konu” diyor.

 Londra Kraliyet Yüksekokulu‘ndan (Imperial College) Paul Davies de “Fiziğin bugünkü temel yasaları bunu olanaklı kılmasa da konu incelemeye açıktır. Güneş veya Güneş‘e 26 ışık yılı uzaklıktaki, kuzey takımyıldızlarından Çalgı‘nın en parlak yıldızı Vega yakınında böyle bir kurt deliği bulunsa insanoğlu için başka gökadalara seyahat belki mümkün olacaktır” görüşünü dile getirdi.

NTV 'nin Bilim ve Teknoloji sayfasından alınmıştır.

Hiçbir yazı/ resim  izinsiz olarak kullanılamaz!!  Telif hakları uyarınca bu bir suçtur..! Tüm hakları Çetin BAL' a aittir. Kaynak gösterilmek şartıyla  siteden alıntı yapılabilir.

The Time Machine Project © 2005 Cetin BAL - GSM:+90  05366063183 -Turkiye/Denizli 

Ana Sayfa /index /Roket bilimi / E-Mail /CetinBAL/Quantum Teleportation-2   

Time Travel Technology /Ziyaretçi Defteri /UFO Technology/Duyuru

Kuantum Teleportation /Kuantum Fizigi /Uçaklar(Aeroplane)

New World Order(Macro Philosophy) /Astronomy